Bakanlıktan Çiftlik Bank açıklaması

0
417
Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan duyuruda; Bakanlığın, Çiftlik Bank hakkında banka hesaplarına bloke konulması, herhangi bir bankacılık işlemi yapmasının engellenmesi gibi bir işlemi ya da yönlendirmesi olmadığı bildirildi.

Çiftlik Bank üyelerinin, bankaların, denetimi devam eden şirket ile para çekme, yatırma gibi çeşitli bankacılık işlemlerini yapmadığı ve bu durumun çok sayıda mağduriyet yarattığı şikayetlerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Çiftlik Bank” olarak bilinen sistemle ilgili, sanal çiftlik oyunlarına ilişkin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na ulaşan, sistemin yasal olup olmadığına ilişkin sorular ile piramit satış sistemi şeklinde faaliyet yürütüldüğüne ilişkin ihbarlar üzerine 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında denetim faaliyetleri yürütüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, Bakan Tüfenkci’nin Çiftlik Bank ile ilgili denetim sürecinin değerlendirme aşamasında olduğuna ilişkin açıklamasının, basında “Çiftlik Bank soruşturması bitti” benzeri başlıklarla haberleştirildiği, ancak incelemenin henüz değerlendirme aşamasında olduğu kaydedildi.

Bakanlığın Çiftlik Bank’ın banka hesaplarına bloke konulması gibi bir işlemi yok

Bakanlığın gerçekleştirdiği denetim faaliyetlerini değerlendirme aşamasında olduğu ifade edilen duyuruda, üyelerden gelen şikayetler konusunda şu bilgiye yer verildi:

“Bu süreçte başta yazılı ve çağrı merkezi olmak üzere çeşitli kanallardan ulaşan başvurularda Bakanlığımız talimatı, incelemesi, açıklamaları ya da yönlendirmesi neticesinde Bankaların denetim konusu şirket ile para çekme, yatırma gibi çeşitli bankacılık işlemlerini yapmadığı ve bu durumun çok sayıda mağduriyet yarattığı hususları dile getirilmektedir.

Bakanlığımızın 6502 sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirdiği inceleme ve denetim faaliyetinde, denetime konu firma hakkında banka hesaplarına bloke konulması, herhangi bir bankacılık işlemi yapmasının engellenmesi gibi bir işlemi ya da yönlendirmesi olmamıştır.

Bu kapsamda bahsi geçen başvurularda yaşandığı iddia edilen bankacılık işlemlerine ilişkin sorunların ilgili Bankaların politika ve kararlarından kaynaklanıyor olabileceği değerlendirilmektedir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz