Sanayi üretimi aylık bazda geriledi

0
731
İmalat sanayi alt sektörleri ele alındığında 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre içecek imalatı yüzde 2 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sanayi üretimi, 2016 Nisan ayında 2016 Mart ayına oranla yüzde 1,1 geriledi.

Sanayinin alt sektörleri ele alındığında bu dönemde madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 5, imalat sanayinde yüzde 1,3 daralma; elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ile dağıtımında yüzde 1,8 artış görüldü.

Sanayi üretimi, 2016 Nisan ayında 2015 Nisan ayına oranla yüzde 0,7 arttı. Sanayinin alt sektörleri ele alındığında bu dönemde madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,5 daralma; imalat sanayinde yüzde 0,6, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ile dağıtımında yüzde 3,5 artış gözlendi.

Ana sanayi gruplarında 2016 Nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 3,7 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörleri ele alındığında bu dönemde en yüksek azalış yüzde 29,6 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında görüldü. Onu yüzde 13,6 ile mobilya imalatı ve yüzde 3,8 ile motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı takip etti.

İmalat sanayi alt sektörleri ele alındığında 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 11,8 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. Onu yüzde 2,6 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı ve yüzde 2 ile içeceklerin imalatı izledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz