Plastik atıkları sona erdirmek için küresel ittifak

0
4346
Kuruluşu 16 Ocak Çarşamba günü Londra'da ilan edilen “Alliance to End Plastic Waste” (AEPW) (Plastik Atıkları Sona Erdirmek İçin İttifak); doğadaki plastik atıkların ortadan kaldırılması için 1 milyar doların üzerinde bir yatırım vaadinde bulundu.

Plastik ve tüketim ürünleri alanındaki değer zincirinde yer alan şirketlerden 30’a yakını “Alliance to End Plastic Waste” (AEPW) (Plastik Atıkları Sona Erdirmek İçin İttifak) organizasyonunu hayata geçirdi.  

Kuruluşu 16 Ocak Çarşamba günü Londra’da ilan edilen “Alliance to End Plastic Waste” (AEPW) (Plastik Atıkları Sona Erdirmek İçin İttifak); doğadaki plastik atıkların ortadan kaldırılması için 1 milyar doların üzerinde bir yatırım vaadinde bulundu. İttifak bununla birlikte, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu amaç için 1,5 milyar dolar harcamayı planladığını da açıkladı.

İttifakın (AEPW) kurucu üyelerinden Henkel’den konuya ilişkin yapılan açıklamada; AEPW üyelerinin, kimyevi madde ve plastik üreticileri, tüketim ürünleri alanında faaliyet gösteren şirketler, perakende alanındaki şirketler, dönüştürücüler ve atık yönetimi firmalarından oluştuğu kaydedildi. İttifakın aynı zamanda stratejik kurucu ortak olarak, World Business Council for Sustainable Development (Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi) ile birlikte çalıştığı da belirtildi.

Henkel CEO’su Hans Van Bylen

Henkel CEO’su ve German Chemical Association – VCI (Alman Kimyasal Endüstri Birliği) Başkanı Hans Van Bylen, “AEPW’nun kurucu üyelerinden olmaya karar vermemiz, stratejimiz ve sürdürülebilir ambalaj konusundaki büyük hedeflerimizin de işaret ettiği, plastik için döngüsel bir değer zincirini destekleme kararlılığımızı güçlendiriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Bylen, 2025 yılına kadar Henkel’in ambalajlarının %100’ünün geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir ya da gübreleşebilir olacağını, şirketin, aynı zamanda Avrupa’daki tüketim ürünlerinin %35’inde geri dönüştürülmüş plastik kullanmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz