Ana Sayfa Haber Dünya Kuşak çatışması değil jenerasyon dayanışması

Kuşak çatışması değil jenerasyon dayanışması

0
400
Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi CEO’su Ahmet Zeytinoğlu

Sodexo’nun “Workplace Trends” raporuna göre, kuşak farklılıkları ofislerdeki verimliliği artırıyor. Sodexo CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, sonuçları, “İş dünyasının geleceğinde kuşak çatışması değil jenerasyon dayanışması var” sözleriyle yorumladı.

80 ülkede hizmet veren Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, birçok araştırma ve görüşü derleyerek hazırladığı ‘Workplace Trends Report’un (İşyeri trendleri raporu) ön plana çıkan başlıklarını açıkladı. Raporda, kuşak farklılıklarının iş yaşamına olan etkisi incelendi. Araştırmaya katılan Y kuşağı çalışanların yüzde 90’ı, birlikte çalıştığı deneyimli Baby Boomers kuşağı iş arkadaşlarının tecrübelerinden faydalandığını söyledi. Baby Boomers kuşağı çalışanların yüzde 93’ü de “Y kuşağı çalışanlar ofise yaratıcılık katıyor” dedi.

Araştırmanın, birlikte çalışan kuşakların ofiste verimliliği artırdığını gösterdiğine işaret eden Sodexo CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Dünyayı etkisi altına alan sağlıklı yaşam hareketiyle birlikte insanları daha uzun bir çalışma yaşamı bekliyor. 2015 yılında dünya nüfusunun yüzde 12,3’ünü oluşturan 60 yaş üstü kesim, 2030’da yüzde 16,5’e yükselecek. Daha sağlıklı nesillerin yetişmesi daha uzun bir iş yaşamı ve farklı kuşakların bir arada çalıştığı iş yerleri anlamına geliyor” dedi. Zeytinoğlu, Sodexo’nun hizmetleriyle her kuşağa seslendiğini de sözlerine ekledi.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz