ILO: Çocuk emeği kullanılan en büyük sektör kahve endüstrisi

0
826
ILO raporuna göre kötü koşullar altında yaygın olarak çocuk emeği kullanan en büyük sektör kahve endüstrisi. Designed by valeria_aksakova / Freepik

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) raporuna göre kötü koşullar altında yaygın olarak çocuk emeği kullanan en büyük sektör kahve endüstrisi. Kolombiya, Tanzanya, Kenya, Uganda, Meksika, Nikaragua, Dominik Cumhuriyeti, Honduras, Panama, El Salvador, Gine ve Fildişi Sahili’nde çocuklar kahve çekirdeklerinin toplanması işinde çalıştırılıyor.

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) raporuna göre 5-17 yaş arasında 218 milyon çocuk, işçi olarak çalıştırılıyor. Çocukların emeğini kullanan endüstrileri mercek altına alan Deutsche Welle (DW), ILO raporunun ayrıntılarına haberinde yer verdi.

ILO raporuna göre kötü koşullar altında yaygın olarak çocuk emeği kullanan en büyük sektör kahve endüstrisi. Kolombiya, Tanzanya, Kenya, Uganda, Meksika, Nikaragua, Dominik Cumhuriyeti, Honduras, Panama, El Salvador, Gine ve Fildişi Sahili’nde çocuklar kahve çekirdeklerinin toplanması işinde çalıştırılıyor.

Raporda kahve endüstrisini, pamuk endüstrisi takip ediyor. Dünyanın her yerinde pamuk toplayan çocuk işçiler var. Ancak Fildişi Sahili gibi 3 milyon insanın üzerinden geçimini sağladığı ve ekonomisi büyük ölçüde pamuk toplama işine bağımlı olan ülkelerde bu oran daha yüksek. Pamuk Kampanyası isimli sivil toplum örgütüne göre çocukların kimi zaman zorla pamuk sektöründe çalıştırıldığı Özbekistan ve Türkmenistan gibi ülkelerde de bu durum büyük bir sorun.

Rapora göre, tuğla, tekstil, şekerkamışı, tütün ve altın sektörleri de kötü koşullar altında yaygın olarak çocuk emeği kullanan sektörler arasında üst sıralarda yer alıyor.

Haberin tamamı için: Deutsche Welle (DW)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz