11.8 C
Ankara
Salı, Nisan 9, 2024

Fransa, Hindistan, İran ve AB

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Fransa Ulusal Sağlık, Gıda, Çevre ve İş Güvenliği Ajansı (ANSES) ve Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Otoritesi (FSSAI)  sağlık riski analiz yöntemlerinin ve laboratuvar tekniklerinin iyileştirilmesi konusunda bir anlaşmaya imza attı.

Anlaşma Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin Hindistan’ı ziyareti sırasında imzalandı.

2014 Nisan ayında Hindistan’dan bir delegasyon, Fransa Ajansına ziyarette bulunarak faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2015 Ocak ayında ise Fransa Ajansından bir delegasyon planlanan işbirliğini tasdiklemek amacıyla Yeni Delhi’ye gitti.

Anlaşma ile iki sağlık ajansının bilimsel ve teknik işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Anlaşma ayrıca veri ve teknik bilgi paylaşımı, ortak çalışma ve eğitime olanak sağlayacak.

İran ile AB işbirliği

Avrupa Birliği’nin Hollanda’da yer alan referans laboratuvarı RIKILT Wageningen UR ile İran’ın Tahran şehrindeki Shahid Beheshti Üniversitesi de benzer bir mutabakat bildirisine imza attı.

İran, Avrupa Birliğine fıstık ve safran gibi pek çok ürün ihraç ediyor. Boykotun kalkmasıyla İran uluslararası ticaret ortaklıklarını güçlendirme arzusunda ancak Avrupa Birliği ve diğer önde gelen ticari ortaklarına uyum sağlayabilmesi için standartları da karşılaması gerekiyor.

RIKILT’in ulusal hükümetler için çalışan laboratuvarların geliştirilmesi konusunda deneyimleri bulunuyor. İran hükümetinin isteği doğrultusunda tarımsal üretimin geliştirilmesi için bir plan üzerinde çalışılıyor.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...