13.7 C
Ankara
Salı, Nisan 23, 2024

Dünyadaki zenginler salgında servetlerine 4 trilyon dolar ekledi

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Yapılan bir araştırmaya göre dünyadaki 2 bin 365 milyarder, salgın döneminde servetlerine 4 trilyon dolar ekledi.

Sol eğilimli Politika Çalışmaları Enstitüsü’nün (IPS) yeni bir raporuna göre, dünyadaki 2 bin 365 milyarder, servetlerine 4 trilyon dolar ekledi.

Forbes, Bloomberg ve Wealth-X’ten gelen verileri analiz eden Enstitüsü’nün raporunda,  18 Mart 2020’den 18 Mart 2021’e kadar olan salgın döneminde milyarderlerin kazanımları analiz edildi.

Araştırmaya göre bu, şu anda 12.39 trilyon dolara sahip olan dünyadaki 2 bin 365 milyarder için yüzde 54’lük bir artış anlamına geliyor. Yalnızca en zengin 20 milyarder, pandemi sırasında yüzde 68’lik bir artışla kolektif servetlerine 742 milyar dolar ekledi.  

IPS raporu, Amerikalı milyarderlerin bu toplam servetin üçte birinden daha azını oluşturduğunu ortaya çıkardı.

Küresel milyarderlerin kazanımlarını izleyen Ocak ayındaki bir Oxfam raporu, dünyadaki milyarderlerin salgın sırasında servetlerine 3,9 trilyon dolar eklediğini ortaya çıkarmıştı. Raporda, milyarderlerin küresel kazanımlarının herkesin aşısını karşılayabileceği ve  herhangi birinin yoksulluğa düşmesini önleyebilecek bir artış olduğu belirtilmişti. Bu rapor, en alttaki insanlar için iyileşmenin on yıl kadar sürebileceğini ve 2020’de 200 milyon ila 500 milyon insanın yoksulluğa düştüğünü ortaya koymuştu.

Oxfam raporunun ”daha iyi bir dünya” yaratmak için çözüm önerilerinden biri varlık vergisi uygulamaktı.

Kaynak: Ajans Bizim

[mc4wp_form id=”25750″]

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...