Bill Gates’ten Afrika’ya “100 bin tavuk”

0
1497

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in Sahraaltı Afrika ülkelerindeki yoksul vatandaşların, kümes hayvanı yetiştiriciliği yapmaları için 100 bin tavuk bağışlayacağı bildirildi.

ABD’li iş adamı Gates, Afrika’da yaşayanların yoksulluktan kurtulabilmeleri için sosyal medyada kampanya başlattı. BBC’nin haberine göre, kampanya kapsamında Afrika’ya 100 bin tavuk bağışlayacağını söyleyen Bill Gates, tavuk yetiştiriciliği sayesinde Afrika’da birçok ailenin yoksulluktan kurtulabileceğini belirtti.

bill-gatesSitesinde “Tavuklar sürekli olarak üreyeceği için bu kadar güçlü bir gelir artışını sağlayacak başka bir yatırım bulamazsınız.” diye ifade kullanan Gates, başlattığı kampanyaya destek çağrısında bulundu. Gates, projeyle birlikte 5 tavuk yetiştiren bir çiftçinin yılda 1.000 dolar gelir elde edebileceğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, Sahraaltı Afrika ülkelerinde nüfusun yüzde 41’i aşırı yoksulluk sınırı olarak kabul edilen yıllık 700 dolar gelir seviyesinin altında yaşıyor. Projeyle birlikte söz konusu ülkelerdeki nüfusun yüzde 30’unun desteklenmesi hedefleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz