Bayer CEO’su Marijn Dekkers Unilever Yönetim Kurulunda

0
1374
Dr. Marijn Dekkers

Unilever Çarşamba günü yaptığı açıklamada Bayer Yönetim Kurulu Başkanı Marijn Dekkers’ın Unilever Dünya Başkanlığı görevine getirileceğini açıkladı. Unilever bu hamlesi ile bazı önemli pazarlarda durgunluk dönemlerinde ürün satışlarını terar yükseltmesi ve kişisel ürünlerde daha yüksek satış gerçekleştirmeyi başarmasıyla tanınan bir ismi bünyesine katmış oldu.

Marijn Dekkers Alman ilaç devi Bayer’den ayrılacağını aynı gün açıkladı. Bayer firması Dekkers ile görüştüklerini ve “kontratının 30 Nisan tarihinde sona ereceğini” bildirdi.

Dekkers Unilever’de uzun süredir görevde olan, maksimum görev süresi olan on yılı doldurmasına bir sene kalan ve Nisan ayı itibari ile görevinden ayrılarak emekli olacak Unilever Dünya Başkanlığı koltuğundaki Michael Treschow’un görevini devralacak.

Dekkers’in dünyanın en önemli tüketici ürünleri şirketine katıldığı bu dönemde Unilever CEO’su Paul Polman da gelişmekte olan pazarlarda son dönemlerde yaşanan zorlu zamanların üstesinden gelmeye ve Avrupa ve Kuzey Amerika’da gıda alanında satışlarını yükseltmeye çalışıyor.

Hellmann mayonez ve Dove sabunlarının üreticisi şirket, aynı zamanda kişisel bakım ürünlerinde de daha fazla büyümeyi amaçlıyor. Unilever bu kapsamda geçen yıl cilt bakımı alanında küçük çaplı bir dizi satın alma işlemi gerçekleştirdi ve yüksek kalite kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin de içinde yer aldığı “prestij” bölümüne yatırım yaptı.

2010 yılında Bayer şirketinde göreve başlayan Dekkers şirketin plastik üreten materyal-bilim bölümünü ayrı bir bölüm haline getirdi. 2014 yılında allerji ilacı ve güneş kremi üreten Amerikalı Merck&Co şirketinin kişisel bakım bölümünün 14.2 milyar dolar karşılığında Bayer tarafından satın alınmasını yönetti.

Hollanda doğumlu olan ve Amerika’da eğitimini tamamlayan Dekkers eleştirmenlerin ‘ilerleme sergilemeyen şirket kültürü’ olarak adlandırdıkları 150 yıllık eczacılık şirketini yeniden örgütleyerek atağa geçirmesi ile tanındı.

Dekkers daha önce 25 yıl boyunca Amerika’da General Electric Co. ve Honeywell International Inc. şirketlerinde çalıştı. Bayer’den uzun süredir ayrılması beklenen Dekkers daha önce emekli olacağının ve Amerika’da ailesiyle zaman geçireceğinin sinyallerini vermişti.

Dekkers çarşamba günü yaptığı açıklamada Unilever’in “harika markaları ve benzersiz küresel ağı ile muhteşem bir işletme” olduğunu belirtirken Unilever CEO’su Paul Polman için de “dünya çapında olağanüstü bir lider” yorumunda bulundu.

Bayer strateji ve varlık yönetiminden sorumlu Werner Baumann’ın Yönetim Kurulu Başkanlığına getirileceğini açıkladı. Baumann 1988 yılından beri Bayer firmasında çalışıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz