15.7 C
Ankara
Çarşamba, Nisan 10, 2024

ASEAN Ekonomi Birliği yürürlüğe girdi

Okumalısınız!

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) bünyesinde, ASEAN Ekonomi Birliği (AEB) bugün itibarıyla resmen yürürlüğe girdi.

Malezya ulusal haber ajansı Bernama’nın haberine göre, Malezya Dışişleri Bakanı Anifah Aman, ASEAN Ekonomi Birliğinin dün itibarıyla yürürlüğe girdiğini açıkladı. Bakan Anifah gelişmeyi, ASEAN tarihinde önemli bir adım olarak değerlendirdi.

ASEAN dönem başkanlığını yürüten Malezya adına açıklama yapan Bakan Anifah, “Malezya olarak ASEAN’ın bölgesel entegrasyonuna katkı yapacak bu gelişmeyi destekliyoruz” dedi.

Bununla birlikte Bakan Anifah, “Anlaşmanın yürürlüğe girmesi ASEAN’ın inşa sürecinin tamamlandığı anlamına gelmiyor. Aksine süreç daha yeni başlıyor” dedi.

Söz konusu anlaşma ile 2009-2015 hedefleri gerçekleştirilmiş oldu. Yetkililer sırada 2015-2025 Vizyonu bulunduğuna dikkati çekiyor.

Bölgesel iş birliğinde önemli bir adım olarak kabul edilen Ekonomik Birlik Anlaşması, 22 Kasım’da Kuala Lumpur’daki 27. ASEAN Zirvesi’nde 10 üye devlet ve hükümet başkanları tarafından imzalanmıştı.

ASEAN’ın 2016 yılı dönem başkanlığını ise Laos yürütecek

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...