9 C
Ankara
Pazartesi, Nisan 8, 2024

130 milyar dolarlık birleşme

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

DuPont ve Dow Chemical iki firmanın tüm hisselerin birleşimini öngören somut bir anlaşma üzerinde mutabakata vardı. Yeni firmanın adı DowDuPont olarak değiştirilecek ve toplam piyasa değeri 130 milyar dolar seviyesinde olan dünyanın en büyük kimya şirketi ortaya çıkacak.

Amerikalı kimya devi DuPont ve Dow Chemical birleşme konusunda anlaştı. Yapılan açıklamada, yeni şirketin adının DowDuPont olacağı ve birleşmenin tamamlanmasını takip eden 18-24 ay içerisinde vergiden bağımsız olarak üç bağımsız, halka açık firmaya ayrılacağı, tarım, malzeme bilimi ve özellikli ürünler alanında faaliyet göstereceği kaydedildi. Malzeme bilimi ile ilgilenecek olan firma DuPont performans materyalleri segmentini ve Dow performans plastikleri, performans kimyasalları, altyapı çözümleri gibi birimleri bünyesinde barındıracak.

Chemical

Dow Kimyasallar CEO’su Andrew N. Liveris konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, birleşmenin sektör açısından ezber bozan oldukça önemli bir gelişme olduğunu, birleşmenin inovasyon ve malzeme bilimi alanlarında sektör lideri olan iki firmanın bir araya getirilmesi için yaklaşık 10 yıldır gündemlerinde olan vizyonun ürünü olduğunun altını çizdi.

DuPont CEO’su Edward D. Breen ise firmaları açısından birleşmenin yüksek büyüme ve yüksek katma değer yolunda attıkları çok önemli bir adım olduğunu belirtti.

Birleşmenin, kısa vadede maliyet ve büyüme üzerinden sinerjiler oluşturacağı ve bu sayede kısa vadede ciddi katma değer yaratacağı belirtiliyor. Birleşme işleminin ise 2016 yılının ikinci yarısında tamamlanması öngörülüyor.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...