‘Akıllı Makarnalar’ ile atölye çalışması

0
1613
Selva Gıda Genel Müdürü Özkan Koyuncu (solda), Mövenpick Hotel baş aşçısı Giovanni Terracciano

Selva Gıda, Mövenpick Hotel Istanbul’da, İtalyan Şef Danilo ZANNA ve Mövenpick Hotel baş aşçısı Giovanni Terracciano liderliğinde makarna atölye çalışması düzenledi.

Atölye çalışmasında Selva’nın ürün gamına yeni eklediği ‘Ruşeymli Makarna’, ‘Tam Buğday Makarnası’ ve ‘Yulaflı Makarna’dan oluşan “Akıllı Makarnalar” serisinden hazırlanan tariflerle katılımcılara makarna deneyimi yaşatıldı.

Selva Gıda Genel Müdürü Özkan Koyuncu; “Selva Gıda olarak amacımız insanları ‘Gerçek Gıda’ ile buluşturmak. Giderek hızlanan günlük hayatımızda yemeğe ayırdığımız süreler de kısalıyor. Dolayısıyla hem pratik hem de sağlıklı ürünler daha çok ön plana çıkıyor. Ürün gamımızı geliştirirken bu doğrultuda hareket ediyor ve sağlık ile lezzeti buluşturan yenilikçi ürünler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

‘Akıllı Makarnalar’ın Ar-Ge çalışmalarında da yer alan Prof. Dr. Adem Elgün, buğdayın en hayati besin deposu olan ruşeymin içeriğinde bulunan yüksek miktarda besinsel liflere, vitamin E, folik asit, ve B1 kompleksi vitaminlerine, kalsiyum, fosfor, potasyum ve çinko gibi minerallere, doymamış esansiyel yağ asitlerine, doğal şekerlere, yumurta, et ve süt kalitesinde proteinlere sahip çok yoğun ve zengin bir besin maddesi olarak kabul edildiğini belirterek; “1 ton buğdaydan 1 kilogram elde edilebilen ruşeym, içeriğindeki E vitamini sayesinde çok güçlü bir antioksidan özelliğine sahip. Çocukların bağışıklık sistemlerinin güçlenmesinde de etkili olan ruşeym, B1 ve B2 vitaminleri ile çocukların motor ve dil gelişimlerine katkıda bulunurken içerdiği yüksek miktardaki fosfor, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri zihinsel gelişimlerinde rol oyuyor. Çinko içeriğinin merkezi sinir sisteminin gelişimi ve fonksiyonlarında, demir mineralinin de çocukların zihinsel gelişimi, okul performansı, konsantrasyonu ve hafızası üzerinde olumlu etkileri bulunuyor” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz