Sütaş’ın patronu Yılmaz, Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’ne damga vurdu

0
1837
Muharrem Yılmaz, ineklerin attığı adımları hesaplamak için ayağına takılan hal hal ile akıllı saatlerin adım hesaplama uygulamasını mukayese edince salondakileri güldürdü.

Türkiye’nin önde gelen işadamlarından Muharrem Yılmaz’ın dijitalleşmenin kendi işinde sağladığı kolaylıkları anlatırken yaptığı kıyas, Dijital Dönüşüm Zirvesi’ne damgasını vurdu.

Süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Sütaş’ın patronu, ineklerin attığı adımları hesaplamak için ayağına takılan hal hal ile akıllı saatlerin adım hesaplama uygulamasını mukayese edince salondakileri güldürdü.

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya gelen Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yöneticileri, üretimde dijitalleşmenin önemini tartıştı. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirvenin en ilgi çekici konuşmalarından birisini Sütaş Süt Ürünleri AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz yaptı. İşletmesinde verimliliği artırmak için kullandığı dijital yöntemleri anlatan Yılmaz, dijital kolye ve hal hal gibi teknolojik aksesuar sayesinde ineklerin hareketlerinden anlam çıkarmaya ve bu sayede verimi artırmaya çalıştıklarını anlattı. Yılmaz’ın bu esnada kurduğu şu cümleler salondakilere kahkaha attırdı:

“Sonra ayağındaki hal halı attığı adımları sayıyor. Neye yarar yani, hayvanın adımlarını da sayıp neye kaydediyorsun? Evet, adımlarını da sayıyoruz. Çünkü bizim işimizin önemli bir kısmında da tabi esas üretim aracı olan ineğimizin kendini de üretmesi yani doğurganlığını sağlıklı bir şekilde takip etmemiz lazım. Kızgınlık başlayınca, kızımız artık evlenmek istediğini bize bildirmesi attığı adımlarla oluyor. Normal zamanda attığı adımın 3 katı, 5 katı adım atmaya başlıyor. Anlıyoruz bir şeyler oluyor. Evlendirmemiz lazım… Yani.. Aslında… Hani siz sıraya girdiniz, Amerika’ya giden dostlarınızdan istediniz, herkesten önce sahip olayım diye Apple Watch’ları getirttiniz ya, ne yapıyor onlar? Sizin de işte adımlarınızı sayıyor, vücut ısısını ölçüyor vesaire… (Kahkahalar yükselince) Yanlış bir şey anlamayın lütfen. Ben başka bir şeyi vurgulamak istiyorum… Biz 10 senedir, bizim inekler böyle gelinlik kız gibi dolaşıyorlar, kolyeleriyle, tasmalarıyla, hal hallarıyla.”

Zirvenin konuşmacılarından General Electric (GE) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy da gerek dijital modellemenin, gerek anında prototiplemenin üretimi etkin kıldığına işaret etti. Özsoy, fabrikalarda yer alan akıllı ürünlerin taleplere cevap verdiğinden ve maliyetleri daralttığından söz etti.

“Herkese 4,5G’ye eriştirmek için elimizden geleni yapacağız”

Zirvede 4,5G konusu da ele alındı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, gayelerini sayısal uçurumun daraltma, yatırım ortamının daha da uygun hale getirme olarak açıkladı. Sayan, 4,5G ile ilgili olarak da “1 Nisan sabahı mobilde 4,5G hizmeti sunulacak. 4,5G yeni bir yaşam ortamı getirecek. Değerli CEO’lar bir birlerine internet ile bağlanacak. 1 Nisan itibari ile 10 kat daha süratli bağlanıyor olacağız.” ifadelerini kullandı.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt de 4,5G’nin Türkiye’nin en önemli adımlarından biri olacağını belirtti. Öğüt, “Vodafone Türkiye olarak ülkede herkese 4,5G’ye eriştirmek için elimizden geleni yapacağız. Taahhüdümüz bireyleri katılımcı yapmak.” dedi. Öğüt, ayrıca Dijital Dönüş Zirvesi ile bireyleri katılımcı yapma ve ilham verme adına tertiplediklerini bildirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz