26.4 C
Ankara
Çarşamba, Nisan 24, 2024

yemek yeme

Türk insanının lezzet beklentisi yüksek!

Türk tüketicisi sağlıklı beslenirken “lezzet” de almak istiyor. Türk insanın lezzet anlayışını daha çok annesi belirlerken, lezzet konusunda tutucu olduğumuzu da söylemek mümkün. Prof. Dr. Y. Birol Saygı, “Günümüz tüketicisinin öncelikli tercih sebebi, gıda ve içeceklerimizde “lezzet” beklentilerinin tam olarak karşılanması. Bu nedenle sağlıklı yaşam için “sağlık” olgusunu “damak” gücü ile destekleyen reçetelerin gerçekleştirilmesi gerekiyor” diyor.

Karantina günlerinde “duygusal açlıkla” mücadele etmenin 7 yolu

İçinde bulunduğumuz Coronavirus salgını döneminde sosyalleşmemek ve evde izole bir şekilde yaşamak “duygusal açlık” sorununu gündeme getirdi. Hiç aç olunmasa bile insanlar ağızlarına bir çikolata atıyor, böylece kendilerini daha iyi hissedebiliyorlar.

Neyi, neden yediğimizin ne kadar farkındayız?

Birçoğumuz yemek yeme eylemini her zaman fiziksel ihtiyaçlarımıza göre gerçekleştirmiyoruz. Yeme davranışı; genetikten çevresel etkenlere, bireyin o anki duygusal durumundan sosyo-demografik özelliklere, kültürel ve dini inanışlardan beden algısına varıncaya kadar birçok faktörden etkilenebiliyor. Bu noktada yemek konusunda bilinçli olmak ve yeme farkındalığı yaratmak ise çok önemli.

Yemek yeme kabusa dönüşmesin!

Değişen beslenme alışkanlıkları, besin zehirlenmesi gibi bazı sorunları da beraberinde getirebiliyor. Yemek yerken nelere dikkat edelim? Gastroentereloji Uzmanı Doç. Dr. Binnur Şimşek anlattı.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img