stres
Yaşam & Sağlık
Harvard Sabri Ülker Merkezi’nden heyecan uyandıran çalışma
Harvard Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi ekibinin, “obezitede endoplazmik retikulum stresi etkileri ve fonksiyon kaybı” üzerine yaptığı bir çalışma, hücreler arası iletişimin metabolizmanın kontrolü için ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.
Beslenme
Karantinada aldığımız kiloların psikolojimizle ilişkisi var
Psikolog G. Tansu Ocak, karantina ve belirsizliğin yarattığı stresin duygusal yeme davranışına yol açtığını, kalorisi yüksek yiyeceklere yönelmemize neden olduğunu ve stres dolayısıyla açlık hissimizi kontrol etmemizin zorlaştığını söylüyor.
Yaşam & Sağlık
Negatif düşünceyi önlemenin 9 yolu
“Eğer zihnimizi pozitif düşünmeye odaklarsak ve eğitirsek gelecekte negatif düşüncelerle daha kolay başa çıkarız bu da zamanla daha mutlu, daha az kaygılı daha huzurlu olmamız anlamına gelir.”
Haber
Koronavirüs kaygısıyla baş etmenin ipuçları!
Pandeminin günlük yaşantımıza getirdiği kargaşa bir yana, şu an yaşadığımız belirsizlik durumu günden güne endişelerimizi arttırıyor. Virüsü kapma, hastalanma ve sevdiklerimize bulaştırma; başlıca kaygılarımız arasında yer alıyor. Peki, bu endişe ve kaygılarımızla nasıl başa çıkacağız? İşte ipuçları…
Yaşam & Sağlık
Tükenmemek için hangi önlemler alınmalı?
İş yaşamının yol açtığı tükenmişlik sendromunu, alınacak bazı tedbirlerle önlemek mümkün! Burada hem şirket yönetimi hem de çalışana önemli görevler düşüyor.
Yaşam & Sağlık
Stres cildi hızlı yaşlandırıyor!
Yapılan bilimsel çalışmalar; güneşin zararlı ışınları, sağlıksız beslenme, yetersiz uyku ve stres gibi faktörlerin cildimizi yavaş ve derinden etkilendiğini ortaya koyarken, bu etkenlere bir de aylardır mücadele ettiğimiz Covid-19’un yol açtığı stres eklendi!
Yaşam & Sağlık
Korona stresi diş kırıyor
Patron hastalığı olarak da tanımlanan bruksizm (diş gıcırdatma ve sıkma) rahatsızlığı, özellikle korona döneminde ekonomik sıkıntılar nedeniyle zirve yaptı. Dişlerini sıkan insanlar, dişlerini kırabiliyor, diş dolgularına zarar verebiliyor, hatta çene eklemi, kulak, baş, yüz, boyun ve sırt ağrıları çekebiliyorlar.
Yaşam & Sağlık
Doğurganlık ve gebelik sağlığı için beslenme ve vitaminlerin önemi
Sağlıklı bir gebelik geçirerek doğum yapmak, her anne adayının hayalidir. Gebelik oluşmadan önce anne adaylarının bu yoğun tempoya hazırlanmaları ve vücutlarının ihtiyaç duyduğu vitamin değerlerini sağlamaları gerekir. Bu nedenle hamilelik öncesi vücudun doğru hazırlanması, dengeli beslenme ve uygun takviyelerin alınması dikkat edilmesi gereken bir konudur.
Dergi
Sınava girecek öğrencilere 6 öneri
Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrenciler, bir yandan sınav heyecanı diğer yandan koronavirüs tedirginliği yaşıyor. Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu sınava girecek öğrencilere 6 öneride bulunuyor
Beslenme
Stres yönetimini destekleyen besinler!
COVID-19 salgını nedeniyle kendini iyice hissettiren strese karşı dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzenini korumak gerekiyor. Sağlıklı bir diyet, bağışıklık sistemini destekleyip, kan basıncını düşürerek stresi azaltmaya yardımcı oluyor.
Latest News
Bu ağrılar Koronavirüs habercisi olabilir!
Sırt, eklem, kas ve vücut ağrılarının Koronavirüsün öncü belirtisi olabileceğini belirten uzmanlar, bu ağrıların ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor.