18.6 C
Ankara
Perşembe, Nisan 25, 2024

otizm

İBB çölyak, PKU ve otizm hastalarını bayramda unutmadı

İBB çölyak, PKU ve otizm hastalarını bayramda unutmadı

Ketojenik beslenme hangi hastalıklarda tavsiye ediliyor?

Yapılan araştırmalar, ketonojik diyet uygulayan otistik çocukların %60’ında iyileşme olduğunu ve tip 2 diyabet rahatsızlığını gerilettiğini gösteriyor.

İş yerinde kimyasallara maruz kalan kadınların çocuklarında otizm riski yüksek

Son 20 yıldır otistik çocuk sayısında hızlı bir artış mevcut. Günümüzde her 68 çocuktan biri otizm spektrumunda yer alıyor. Otizmin gerçek sebebi henüz bilinmiyor ama hem genetik hem de çevresel faktörlerin etkisi olduğu bilinen bir gerçek. Çevresel faktörlerin başında da bazı kimyasallara maruz kalmak önemli yer alıyor.

Çocuğunuzda olabilecek hastalıkların önlemini önceden alabilirsiniz

Büyüme bir çocuğun sağlıklı olduğunun en önemli göstergesi oluyor. Çocuğun sağlığını olumsuz etkileyen sorunlar geliştiğinde, bu ilk olarak büyümeyi etkiliyor ve çoğu kez büyüme eğrisindeki duraksama veya sapmalar bu sağlık sorunlarının ilk habercisi olabiliyor. Çocuklarda büyüme ve gelişme takibi birçok hastalığın erken teşhisi ve tedavisinde hayati önem taşıyor.

Adımlar Otizmli Çocuklara Umut Olacak!

Tohum Otizm Vakfı, her seviye için farklı parkurların bulunduğu Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda; otizme dikkat çekmek ve Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocuklara eğitim desteği sağlamak için gönüllü koşucularıyla yer alacak.

Kanser ve otizm vakaları neden artıyor?

Tüm dünyada kanser ve otizm vakalarında artış gözlemleniyor. Synevo Laboratuvarları’nın düzenleyeceği immünoloji, kanser, otizm konferansı, konunun bilinmeyen önemli taraflarını ilk kez masaya yatırıyor. Konferansın tüm geliri ise Otizm Dernekleri Federasyonu’na bağışlanacak.

Her 10 kişiden sadece 3’ü otizmi duymuş!

Türkiye’deki bireylerin otizm algısı ve bilgi düzeyini ölçmek için GFK Türkiye desteğiyle Tohum Otizm Vakfı için 2015 yılında yapılan araştırmaya göre her 10 kişiden sadece 3’ü otizmi duymuş.

“Ben ölürsem çocuğuma kim bakar?”

Hürriyet.com.tr’de köşe yazarı, eğitmen, psikolojik danışman Aylin Çalışkan, ‘Perşembe Anneleri’ isimli kitabı ile "Ben ölürsem çocuğuma kim bakar?" endişesi taşıyan özel çocuk annelerine dikkat çekiyor. Uzun yıllar mental geriliği olan, otizmli, down sendromlu çocuklara eğitimler veren Çalışkan, kitabında Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin’in otizmli oğlu Cem’in tedavisi ve eğitimi için verdiği zorlu mücadelenin yanı sıra birbirinden güçlü 15 özel çocuk annesinin hikayesine de yer veriyor. Özel çocuk annelerinin derdini, umudunu, hayalini paylaştığı Perşembe Anneleri’ni okuyunca siz de onlar için yapacak çok şey bulacaksınız.

Artık otizmli çocukların eğitimi için ücretsiz bir eğitim platformu var!

Tohum Otizm Vakfı, otizmli çocuk sahibi olan tüm ailelerin, öğretmenlerin, uzmanların ve üniversite öğrencilerinin otizmli çocuklarla günlük hayatta bire-bir kullanabilecekleri bilimsel dayanaklı uygulamaları basit ve anlaşılır biçimde gösteren eğitim videolarına ulaşabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaptı.

Otizm tedavisinde yeni umut ışığı

Günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluklardan biri olan otizmde, Türk bilim insanları önemli bir çalışmaya imza attı. Üsküdar Üniversitesi otizm hastalığının ortaya çıkmasında rol oynadığı belirlenen yeni bir geni tanımladı. Hastalığı erken tanı ve tedavisi için umut ışığı olacak çalışma uluslararası saygın dergilerden biri olan Neuroscience Letters Dergisi’nde de yayınlandı.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img