15.8 C
Ankara
Çarşamba, Nisan 17, 2024

MÜMSAD

“Ambalajsız gıda, kimliksiz ve kalkansız gıdadır”

Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, ambalajlı gıdaların üzerinde hayati öneme sahip bilgilerin yer aldığını belirterek, gıda okuryazarlığının önemine dikkat çekti.

Akdağ: “Trans yağsız üretimde Türkiye öncülerden”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen düzenleme ile trans yağ oranı tüm dünyada güvenli kabul edilen yüzde 2 ile sınırlandırıldı. AB’de yasal düzenlemenin 2021 Nisan ayında yürürlüğe gireceğini belirten MÜMSAD Genel Koordinatörü ve Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, “Bu uygulamaya Avrupa Birliği’nden 3 ay önce geçilmesi hem yasal düzenlemeyi yapan Bakanlığımızın hem de altyapıyı daha öncesinde hazırlamış olan endüstrinin ortak başarısıdır. Bu yasal düzenlemeyi en başından bu yana gönülden destekliyoruz” dedi.

21. Yüzyılın Cahilleri

Sokrates’in dediği gibi “bilgelik merakla başlar” ve bilim de kaynağını meraktan alır. Merak geçici bir tutkudan fazlası, bir yaşam biçimi olmalıdır. İçinde bulunduğumuz bilgi kirliliği kaosundan ancak merak ile beslenen sorgulama ve bilimsel düşünme alışkanlığımızın yaygınlaşmasıyla çıkabiliriz. Bunu yapmak kendimize olan borcumuzken, bilimsel doğruların yayılması için çaba göstermenin de gıda ve içecek endüstrisinin ortak görevi olduğunu kabul etmeliyiz.

Gıdada yaratılan korku, tüketiciye yanlış seçimler yaptırıyor

“Ambalajlı gıda güvenli gıdadır. İlgili otoriteden izinlidir ve kontrol altında olduğu gibi, etiketlerde üretiminden menşeine kadar hikâyesini ve özelliklerini görebilirsiniz.” diyen MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ, yaratılan korkuyla yanlış seçimler yapan tüketicilere de ciddi zararlar veren bilgi kirliğine karşı organize, stratejisi belirli ve sürdürülebilir bir mücadele gerektiğini vurguladı.

Bitki ve meyve çayları tüketimi 900 milyon poşetin üzerine çıktı

Son 6 yılda yüzde 60 büyüyen poşetli bitki ve meyve çayları pazarında tüketim 900 milyon poşetin üzerine çıktı. Sektörün ciro büyüklüğü ise 200 milyon TL’ye yaklaştı. 50'den fazla ürün çeşidinin yer aldığı pazarda, en çok yeşil çay, ıhlamur ve adaçayı ilgi gördü.

Palm yağı, kanser yapar mı?

Bu defa tartışmanın fitilini Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA (European Food Safety Authority) ateşledi. İlk etapta konunun bizimle ilgisi yoktu. Aslında Nutella ile de ilgisi yoktu. Konu, dünyada en fazla üretilen ve tüketilen yağ cinsi olan "palm yağı" ile ilgiliydi.

Sağlığınız için, poşetli bitki çayı tüketin!

Havaların soğumaya başlamasıyla, bitki ve meyve çayları tüketiminde artış yaşanıyor. Ancak pek çok tüketici, kontrolsüz ve herhangi bir denetimden geçmeyen, açıkta satılan ürünleri tüketiyor. Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, açıkta satılan bitkilerle ilgili önemli uyarılarda bulunuyor.

Yurdagül: “Türkiye’deki margarinlerde trans yağ yok”

Türkiye’nin trans yağ konusunda AB ve ABD’den daha ileride olduğunu belirten Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, Türkiye’de üretilen margarinlerde trans yağ içeriğinin yapılan büyük yatırımlarla 2006’da kaldırıldığını söyledi.

İstanbul’da palm yağı semineri

İstanbul, Malezya Palm Yağı Konseyi tarafından düzenlenen “Palm Yağı Ticaret Fuarı ve Semineri”ne ev sahipliği yapacak.

11 milyon hane hazır çorba tüketti

Yaklaşık 11 milyon hanenin hazır çorba tükettiğini söyleyen Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, “Geleneksel çorbalara erişimi de mümkün kılan hazır çorbalar, günümüzde çalışan insanların hızlı, ekonomik ve hijyenik bir şekilde çorbaya ulaşmasını sağlıyor” dedi.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img