20.7 C
Ankara
Cuma, Nisan 19, 2024

KOAH

“Kronik solunum rahatsızlıkları olanlar salgın dönemlerinde de tedavilerini ihmal etmemeli”

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhayat Yıldırım, tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını başta olmak üzere tüm salgın dönemlerinde, kronik solunum hastalıkları olanların daha dikkatli olmaları ve tedavilerini aksatmamaları gerektiğini belirtiyor.

KOAH’lı bir hasta yakınmalarının koronavirüs kaynaklı olabileceğini nasıl anlar?

Prof. Dr. Arzu Mirici, KOAH’lı bir hastanın her zaman yaşamadığı belirtiler olan ateş ve boğaz ağrısı ortaya çıkmışsa en yakın sağlık kuruluşuna tercihen aile hekimine başvurması gerektiğini söylüyor.

KOAH ülkemizde ciddi bir tehditken termik santrallere ek süre verilmemeli!

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) hava kirliliği, sigara kullanımı gibi nedenlere bağlı olarak görülme sıklığı artan KOAH hastalığının yaşlanmakta olan nüfusun en önemli sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekti. TÜSAD KOAH Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, ülkemizde 40 yaş üzerindeki her 7-8 kişiden 1’inin KOAH hastası olduğunu belirtirken, kapatılması gereken termik santrallere ek süre verilmesinin doğru olmayacağını vurguladı.

Astım ve KOAH tedavisine Ramazan’da ara vermeyin

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), astım ve KOAH hastalarının Ramazan ayında tedavi süreçlerini aksatmadan devam etmeleri gerektiğini vurgularken, doktor kontrolünde ve “inhalasyon ilaçları” olarak isimlendirilen ağızdan nefes alarak kullanılan ilaçların düzenli kullanımına devam ederek oruç tutabileceklerini açıkladı.

“Akciğer Sağlığı Hakkında Her Şey”

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), akciğer sağlığına yönelik halkı bilgilendirmek amacıyla video röportajlar hazırladı. “Akciğer Sağlığı Hakkında Her Şey” adı verilen ve derneğin YouTube hesabında yayınlanan bu video serisinde, 12 uzman hekim 12 farklı videoda en çok yöneltilen soruları yanıtladı.

40 Yaş ve Üzeri Nüfusun yüzde 10’u KOAH Hastası

KOAH (Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı) tüm dünyada kalp damar hastalıkları ve inmelerden sonra en sık ölüm nedeni olarak görülüyor. KOAH’ta tedaviyi engelleyen faktörleri ise hastalığın geç tanı alması ve ilaçların düzenli kullanılmaması oluşturuyor.

TÜSAD uyardı: Kanıta dayalı olmayan yöntemler KOAH’ta çözüm gibi sunuluyor

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), kanıta dayalı olmayan tedavi yöntemleri ile KOAH hastalığına çözüm sağlanabildiği yönündeki bilgilerin yanıltıcı olduğuna dikkat çekti. Bu hastalığın tedavisinde uygulanan bazı yöntemlerin ‘ameliyat’ olarak adlandırıldığına işaret eden TÜSAD, “Kamuoyunu yanıltıcı bu tür bilgiler verilmesi ve bunun üzerinden yüksek kazanç elde etme çabası ahlaki değerlere uymadığı gibi tıp meslek etiğine de aykırıdır” açıklaması yaptı.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img