güvenilir gıda
Gıda güvenliği
İstanbul Ticaret Borsasından Gıda Güvenliği Eğitimi
Türkiye’nin en büyük ticaret borsası olan İstanbul Ticaret Borsası gıda sektöründe ürün ve tüketici güvenliği eğitimlerini başlatıyor. Gıda sektöründe faaliyet gösteren herkesin ücretsiz katılabileceği GÜVENLİ2023 İSTANBUL eğitim projesi ile katılımcılar virüse karşı güvenlik kalkanı oluşturacak bilgilerle donatılacak.
Ali Osman Mola
İşletme büyüklüğü bakımından hayvancılığımız
Geçinebilseydi, çiftçiliği terk eder miydi? Etmezdi. Kimse yeterli kazanç elde ettiği işini terk etmez. Yeni talipler de çıkmamış. Yeterli kazanç elde edilebilseydi, hayvancılık işinin yeni talipleri olurdu.
Ali Osman Mola
En önemli mal, gıdadır
Maalesef bugün, ekonomik krizde yakalandığımız koronavirüs sorununun, fiyatların ötesine geçerek gıda üretim ve dağıtım sorununa da sebep olacağı anlaşılıyor. Özellikle de virüsün ikinci dalgasına muhatap olmamız durumunda. Nitekim daha şimdiden, sosyal izolasyon ve lojistik aksamalar sebebiyle gıda kaybında artış olduğu haberleri yapılmaya başlandı bile. Ne yazık ki halkın önemli bir kısmının virüsten koruma ve korunmada dikkatsiz davranması, ikinci dalga tehdidinin hiç de uzak olmadığı anlamına geliyor.
Gıda güvenliği
Ramazanda gıda güvenliği
Öğün sayısının azalacağı, açlık sürelerinin uzayacağı, fiziksel aktivitenin düşeceği ve yaşadığımız covid-19 süreci de göz önünde bulundurularak bu dönemde dengeli beslenme yanında sağlıklı ve güvenilir gıda maddeleri tüketmek de büyük önem taşımaktadır.
Gıda
Koronavirüs günlerinde gıda sektörü de göz ardı edilmemeli, herkes tarafından desteklenmeli…
Yıkıcı koronavirüs salgını karşısında ülkemiz gıda ve içecek endüstrisi, tüm vatandaşların güvenli, uygun fiyatlı ve kaliteli yiyecek ve içecek ürünlerine erişmeye devam edebilmelerini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapıyor mu? Bu konuda gerekli tüm yasal önlemler alınıyor mu?
Gıda güvenliği
Virüslere karşı güvenli gıda
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten (COVID-19) korunmak için kişisel hijyen ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi kadar, tüketilen gıdaların güvenilirliği de büyük önem taşıyor. Uzmanlar, gıda güvenliği konusunda yapılan hataların önemli sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiği konusunda hemfikir.
Gıda
Ne Yiyelim Ne İçelim Güveniliri Nasıl Seçelim toplantıları başlıyor.
Çok sayıda sivil toplam örgütü önderinin bir araya gelerek kurduğu Güvenilir Ürün Platformu’nun bilgi kirliliğini önlemek için başlattığı “Ne Yiyelim, Ne İçelim, Güveniliri nasıl seçelim” toplantıları başlıyor.
Gıda güvenliği
Güvenilir ürün için yeni projeler
Nisan ayında düzenleyeceği zirvede, güvenilir ürün arayışı çalışmalarını masaya yatıracak olan Güvenilir Ürün Platformu, önümüzdeki dönemde ilgili kamu kurumları, meslek odaları ve İstanbul Ticaret Odası işbirlikleriyle tarım ürünlerinde zirai ilaç kalıntısı ile mücadele kapsamında ortak proje başlatmaya hazırlanıyor.
Konuk Yazar
Noktalar
Tarım politikalarında dengelenme bir türlü gerçekleşemiyor. İthalat kartını sürekli elinde tutan hükümetlerin üreticilere güven vermemesi, üreticileri hızla sektör dışına atıyor. Bir sektörü geliştirebilmenin yolu ise ithalatı tamamen ortadan kaldırarak, içeride üretimin belirli rezerve ulaşmasına kadar fiyatta oluşabilecek dengesizliklerin, devletin imkanları ile desteklenmesinden geçiyor.
Gıda güvenliği
Taydaş: “Her işletmede gıda mühendisi olmalı”
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zeki Taydaş, “Güvenli bir gıda için gıda mühendisi şarttır. Bakanlık yetersiz sayıdaki denetim elemanları ile bütün işletmelere yetişememekte taklit ve tağşişli ürünler piyasada alıcı bulmaktadır. Her işletmede istihdam edilecek bir gıda mühendisi ile bu sorunla mücadele etmek daha da kolaylaşacaktır” dedi.
Latest News
Bu ağrılar Koronavirüs habercisi olabilir!
Sırt, eklem, kas ve vücut ağrılarının Koronavirüsün öncü belirtisi olabileceğini belirten uzmanlar, bu ağrıların ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor.