17.3 C
Ankara
Cuma, Mart 29, 2024

gıda takviyeleri

Doğru gıda takviyesi kullanımı için “Tavsiyen Eczanede”

Bayer Tüketici Sağlığı, İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile eczacılar için uzun dönemli bir sertifika programı başlattı. Tüketicilerin gıda takviyeleri konusunda doğru yönlendirilmesi, halk sağlığının korunması ve eczacıların desteklenmesi amacıyla hazırlanan “Tavsiyen Eczanede” sertifikalı eğitim programı, 2021 yılı haziran ayı sonuna kadar 27 bin eczacıya erişilebilir olacak.

COVID-19 dönemi beslenme ve gıda takviyesi araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı

Pandemi döneminde en çok D ve C vitamini kullandık, sosyal medyada diyetisyen takip etmeye başladık, spor aplikasyonlarını hayatımıza soktuk.

“Koronavirüs, gıda takviyesi kullanımını artırdı”

GTBD Başkanı Samet Serttaş, “Koronavirüs sürecinde gıda takviyelerine olan güven arttı. 12 ilde yaptığımız anket sonucuna göre, koronavirüs döneminde bağışıklığını artırmak için gıda takviyesi kullandığını belirtenlerin oranı yüzde 71. Bu dönemde gıda takviyelerine daha fazla güvendiğini belirtenlerin oranı da yüzde 37 düzeyinde” dedi.

Doğru beslenme ve takviyeler doğurganlığı etkileyebilir

Günümüzün modern kadınları, iş yaşamındaki kariyerleri nedeniyle çocuk sahibi olmayı erteleyebiliyor. Geçen zaman ve ilerleyen yaş ile birlikte günümüz kadınlarının yumurta sayısı ve kalitesi azalabiliyor ve hamile kalmakta zorluk çekebiliyorlar. Bunun yanı sıra sağlıklı ve dengeli beslenmeden ödün verilebiliyor ve buna bağlı olarak vitamin ve minerallerin yetersiz alımı söz konusu olabiliyor.

Vitamin ve mineraller ne işe yarar?

Vitaminler kilo aldırır mı? Hangi durumlarda vitamin ve mineral desteğine ihtiyaç duyarız. Sigara tiryakileri en çok hangi vitamini almalı? Vitamin ve mineraller ile ilgili merak edilenler haberimizde...

Eğitim oranı arttıkça gıda takviyesi kullanımı artıyor

Ankara’da gerçekleştirilen 1.Gıda ve Beslenme Konferansında Türkiye'de kadınların yüzde 18'inin gıda takviyesi kullandığı, eğitim oranı arttıkça gıda takviyesi kullanımının da arttığı vurgulandı. Yaptıkları araştırmanın sonuçlarını paylaşan IPSOS Kantitatif Pazarlama Araştırmalar Genel Müdürü Özlem Bora en fazla kullanımın ise 18-34 yaş grubunda olduğunu kaydetti.

Probiyotik pazarının en hızlı büyüyeni: gıda takviyeleri

Euromonitor International araştırma kuruluşu tarafından açıklanan son veriler dünya probiyotik pazarının 40 milyar avro değerinde olduğunu gösteriyor. Probiyotik pazarında yoğurt ağırlığını korurken en hızlı büyüme gösteren ürün probiyotik gıda takviyeleri.

Organik gıda: Üretiyoruz ama tüketmiyoruz

Türkiye’deki 500 milyon dolarlık doğal ve organik ürünler sektöründe ürünlerin yüzde 80-85’i ihraç edilirken; yüzde 15-20’si iç pazarda tüketiliyor. Dünya ürettiğimiz doğal ve organik gıdalarla beslenirken, Türkiye’de bilinçli tüketenlerin oranı ise çok az.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img