16.3 C
Ankara
Cumartesi, Nisan 20, 2024

geri dönüşüm

“Gıda atıkları için yerel çözümler üretilmeli”

Ülkelerin beslenme şekillerinden dolayı oluşan atıkların da farklı olduğunu belirten Artaş Endüstriyel Tesisler YKB Yardımcısı Evren Dindiren Dönmez, gıda atıkları konusunda yereldeki çözümler ve uygulamalar üzerine çalışılması gerektiğini vurguladı.

Geri dönüşüme katkı evlerden başlıyor

Kaynağında doğru ayrıştırma ile elde edilen geri dönüşüm malzemeleri yeniden üretimde kullanılıyor. Bu nedenle tüketicilerin atıkları türlerine göre ayırmaları büyük önem taşıyor.

Ambalaj üretiminde ilerlerken, geri toplamada sınıfta kalmayalım

Türkiye global ambalaj dünyasında ilk onun içinde zirveye doğru gidiyor. Bir de geri toplama kültüründe aynı hızlı gelişimi yakalayabilse, ekonomiye ve çevreye katkısı çok daha büyük olacak.

Atıklar sokak hayvanları için mamaya dönüşüyor

Güneş enerjisiyle çalışan PUGEDON isimli geri dönüşüm otomatına plastik, cam veya metal atık atıldığında cihazın alt tarafından sokak hayvanları için 5 ila 20 gr. arasında mama dökülüyor.

5 trilyon plastik poşetin geri dönüşüm oranı yüzde 1 bile değil!

Dünya 2018 yılında 5 trilyon plastik poşet tüketti. Bu poşetlerin yüzde 1’inden daha az bir kısmının geri dönüştürüldüğü saptandı.

Çöpte Kaybolan Servet 1,5 milyar TL

TSKB Ekonomik Araştırmalar tarafından hazırlanan, “Atıkta Değer Var” başlıklı rapora göre, Türkiye’de sadece yerleşim birimlerinde bir yılda geri dönüştürülmeyen atık tutarı 1.5 milyar TL’nin üzerinde.

Emine Erdoğan: “Modern insan, kendini doğanın hâkimi zannediyor”

Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Sıfır Atık Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Ne yazık ki modern insan, kendini doğanın hâkimi zannediyor. Oysa bizler doğanın sadece bir parçasıyız. Doğa biz olmadan hayatiyetini sürdürebilir fakat biz tabiat olmadan yaşayamayız” diye konuştu.

Seferihisar, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni yerelleştiriyor

Seferihisar Belediyesi ve Cittaslow Türkiye Ağı, yerel yönetim vizyonunu Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda uyarlama ve geliştirme çalışmalarına başladı.

İTÜ “Dünyanın En Yeşil 100 Üniversitesi” Arasında

İstanbul Teknik Üniversitesi, dünyanın seçkin üniversitelerinin kampüslerinin yeşil ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği Greenmetric (Yeşil Ölçüm) sıralamasında 619 üniversite içerisinde 77. sırada yer alarak ilk 100’e giren ilk ve tek Türk üniversitesi oldu.

PAGEV: Perakendeci plastik poşetleri tüketiciye maliyetine satsın; elde edilen gelir çevre fonunda biriksin!

1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik poşetler marketlerde belirli bir ücret karşılığında satılacak. Bu ücretin poşetin tüketicilere maliyetinden yüksek satılmaması gerektiğine dikkat çeken PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Amaç aşırı tüketimi engelleyerek çevremizi korumak olduğuna göre paralı satılacak poşetlerin bedeli perakendeciler yerine bir çevre fonuna aktarılmalıdır. Bu şekilde perakendeci de çevre için üzerine düşen görevi tam olarak yerine getirmiş olur” dedi.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img