17.3 C
Ankara
Perşembe, Nisan 18, 2024

diş sağlığı

Tüm stresimizi dişlerimizden çıkarıyoruz

Koronavirüs salgını nedeniyle sevdiklerini kaybetme, işsiz kalma korkusu yaşayan, sosyal hayattan uzaklaşan pek çok kişi, gün içinde yaşadığı stresi geceleri dişinden çıkarıyor.

Bebek ve çocuklarda ağız hijyeni önemli

Araştırmalar, ağız bakımı kötü olan bireylerde daha fazla kalp hastalıkları belirtileri gözlendiğini ortaya koyuyor. Uzmanlar, kardiyovasküler hastalık gelişme şansını azaltmak için bebeklik çağından itibaren ağız sağlığına dikkat edilmesi hususunda uyarıda bulunuyor.

Ağız sağlığı vücuttaki tüm organları ilgilendiriyor

Ağzımız hastalıklara neden olan bakterilere açılan en önemli giriş kapısı. Bu nedenle sağlıklı bir beden, sağlıklı bir ağızdan geçiyor.

Korona stresi diş kırıyor

Patron hastalığı olarak da tanımlanan bruksizm (diş gıcırdatma ve sıkma) rahatsızlığı, özellikle korona döneminde ekonomik sıkıntılar nedeniyle zirve yaptı. Dişlerini sıkan insanlar, dişlerini kırabiliyor, diş dolgularına zarar verebiliyor, hatta çene eklemi, kulak, baş, yüz, boyun ve sırt ağrıları çekebiliyorlar.

Parmak emme neden zararlı olabilir ve nasıl çözülür?

Emzik ya da başparmağı emme, hayatın ilk birkaç yılı için normaldir. Özellikle diş çıkarma dönemlerinde bebeklere sakinlik ve rahatlama hissi vermektedir.

Maske, ağız kokusunu ortaya çıkardı

Koronavirüs nedeniyle maske zorunlu olunca yıllardır ağız kokusu sorunu olan insanlar ağızlarının koktuğunu fark ettiler.

Keto Nefesine çözüm…

Keto Diyetini takip eden birçok insan,“Keto Nefesi” denilen istenmeyen belirti yaşayabilir. Yani nefesinizde hoş olmayan bir meyve kokusu olabilir. Diyet yaparken genel ağız sağlığınızı korumak ve temiz bir nefese sahip olmak istiyorsanız bu ipuçlarını rehber alabilirsiniz.

Karantinada diş sağlığı ihmal ediliyor

Koronavirüs nedeniyle evlerine kapanan insanlar, diş sağlığını yeterince önemsemiyor. Diş fırçalamanın dışarı çıkınca, sosyal bir eyleme katılınca yapılan bir kişisel temizlik olduğu algısı karantinada zirve yaptı. Ayrıca iletişim kurmadığından takma dişlerini gün içerisinde takmayan yaşlılar için de damak şeklinin değişme tehlikesi var.

“Sadece diş fırçalamak yeterli değil!”

Şekerleme sonrasında mutlaka dişlerin fırçalanmasını gerektiğini belirten Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, “Sadece diş fırçalamak da yeterli değil. Kalıntıları temizlemek için arayüz fırçası kullanılmalı. Eğer bunlar yapılmıyorsa en azından bol su içilmeli” diyor.

Ramazan’da ağız kokusunu önlemeye yarayacak 10 öneri

Ramazan’da yetersiz su tüketimi ve uzun süreli açlık gibi sebepler kişilerde ağız kokusu problemi görülmesine yol açabiliyor. Diş ve diş eti problemleri gibi unsurlar da ağız kokusu sebepleri arasında sayılabiliyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img