12.8 C
Ankara
Cuma, Mart 29, 2024

alzheimer

Hareketsiz yaşam ve fastfood tarzı beslenme Alzheimer’i tetikliyor

Dünya’da yaklaşık 30 milyon kişi Alzheimer Hastalığı tanısı almış durumda. Bu sayının 2050’li yıllarda 160 milyon kişiye ulaşacağı öngörülüyor. Hareketsiz yaşam ve fastfood tarzı beslenme ise bu artışın en büyük nedeni…

Alzheimer olmadan engellenebilir mi?

Lancet'de yayımlanan bir makalede hastalığın henüz oluşmadan yüzde 35'inin belli bazı önlemlerle engellenebildiğinden bahsediliyor. O yüzden Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık kazanmak çok önemli. Alzheimer hastalığının en büyük düşmanı ise Akdeniz tipi beslenme, hareket etmek, sürekli işleyen bir zihin ve aktif bir sosyal hayat.

Kahvenin azı karar, fazlası zarar

Kahve, dünyada en çok tüketilen içeceklerden biri. Yapılan son çalışmalarda kahvenin zararından çok faydalarının ortaya çıktığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Fayda ve zarar arasında ince bir çizgi var; o da günlük alınan doz.” açıklamasında bulundu.

Bunama, Alzheimer ve Unutkanlık aynı şeyler değil!

Unutkanlık, Demans ve Alzheimer, toplumumuzda sıklıkla karıştırılıyor. Oysa bu üç terim aynı şey değil. İşte unutkanlık ile ilgili doğru bilinen 7 yanlış…

Trans yağlar Alzheimer hastalığı riskini arttırıyor

Yapılan son araştırmalar; kanında yüksek trans yağ bulunan kişilerin, yıllar sonra Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığını arttırdığını gösteriyor. Kalp sağlığı için kötü olduğu bilinen trans yağların, beyin sağlığını da olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Alzheimer’dan koruyan öneriler!

Hastalıkla ilgili efsanelere inanmayın, yalnız yaşamayın, eve kapanmayın, yaşınızın insanı olmayın, statünüzden sıyrılın, dünyanın merkezinde oturmaktan vazgeçin.

Alzheimer’dan Korunmanıza Yardımcı Besinler…

Günümüzde erken yaş döneminde de görülmeye başlayan ve kesin bir tedavisi olmayan Alzheimer’dan korunmak için hayatınıza dahil etmeniz gereken besinleri Hastane Derindere Nöroloji Uzmanı Dr. Pelin Duman anlattı.

Alzheimer’dan korumak ve korunmak için 9 öneri

Yaşam kalitesi ve süresini önemli ölçüde düşüren hastalıklar arasında ilk sıralarda yer alan Alzheimer, dünyada 50 milyona yakın kişide görülüyor. 2050 yılında bu sayının 110 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

“İçme suyunuz Alzheimer’a neden olabilir”

Dünyada ve Türkiye’de yaşlı nüfusun çoğalmasıyla birlikte, Alzheimer ve Demans gibi hastalıklarda da artış meydana gelmekte. Genetikten ziyade çevresel faktörlerin bu tür hastalıkların artışına neden olduğunu belirten Uzm. Dr. Selen Gür Özmen, içme sularına ve beslenmeye dikkat çekti.

Bunamada dünya birincisiyiz…

1990 ile 2016 yılları arasında yapılan araştırmaya göre Türkiye’de her 100 bin kişiden bin 192’sinin bunama hastalığına mustarip olduğu anlaşıldı. Türkiye bu oranla dünyada ilk sırada yer alıyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img