5.1 C
Ankara
Pazartesi, Mart 11, 2024

CANSU GÜMÜŞ

Gıda Endüstrisinde 3 Boyutlu Baskı Dönemi

Yakında 3D baskının, bir mikrodalga fırın gibi popüler hale geldiğine şahit olabiliriz. Çok yakında, bir 3D gıda yazıcısından basılmış makarnalar, pizzalar veya kekler yiyor olabilirsiniz.

Hamilelikte kafein tüketimine dikkat: Çocuğunuzda fazla kilo sorunu olabilir!

Norveçli bilim insanları tarafından yapılan bir çalışmada, hamilelikte fazla kahve tüketen kadınların daha kilolu çocuk sahibi olma olasılığının daha yüksek olduğu gösterildi. Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü'nden araştırmacılar, dokuz yıllık bir süre boyunca 51.000 hamile kadını ve doğumdan sonra çocuklarını inceledi. 'Hamilelikte daha fazla kafein tüketimi' ile 'ileriki yaşlarda daha kilolu çocuklar' arasında doğrusal bir bağlantı keşfedildi.

Hindistan cevizi yağı tartışması

Son zamanlarda Hindistan cevizi yağı “süper gıda” olarak nitelendirilen, tüketiciler arasında yaygınlaşan, ünlüler tarafından desteklenen ve olumsuz etkilerine hiçbir şekilde değinilmeyen gıdalar arasına girdi. Bu modayı medyada dolaşan Hindistan cevizi yağı tüketiminin kilo verdirici ve enfeksiyon engelleyici özellikleriyle ilgili haberler başlattı. Angelina Jolie gibi ünlülerin de kampanyalarıyla giderek yaygınlaştı.

Diyabet riskinde yapay tatlandırıcı ikilemi

Yapay tatlandırıcılar kalori vermeyen ve kan şekeri seviyesinde artışa sebep olmayan şekere alternatif kullanılan maddelerdir. Ancak yapay tatlandırıcıların fayda ve zararları yıllardır tartışılan konulardan biri.

BM Raporu: Dünya yeniden açlıkta

On yıldan uzun bir süre düşüşün ardından, küresel açlık yeniden yükselişte. Birleşmiş Milletler'in (BM) "Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu" raporuna göre 2016 yılında 815 milyon kişi (küresel nüfusun %11'i) açlıktan etkilendi. Bu rakam 2015'te 777 milyon idi.

İklim ve Sağlık

İklim değişikliği, çoğumuzun farkında bile olmadan sağlığımızı etkiliyor. Son 50 yılda, insan faaliyetleri - özellikle fosil yakıtların yakılması - atmosferde ek ısının tutulmasına ve iklimi değişikliğine sebep olacak miktarda karbondioksit ve diğer sera gazlarının salınımına sebep oldu.

İklim Finansmanına Destek

İklim değişikliğinin sebep olduğu tehditlere cevap vermek için hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde azaltma ve uyum tedbirlerine finansal yatırım yapılması ihtiyacı oldukça fazladır. İklim değişikliğinin hafifletilmesi ve buna uyum için ihtiyaç duyulan geniş fonlar, iklim değişikliği finansmanı olarak bilinen bir dizi finansal akışa yol açmıştır.

Temiz enerji devrimi ve Türkiye’nin durumu

Türkiye iklim çeşitliliği açısından temiz enerji üretimi için yüksek potansiyele sahiptir. Ancak, Türkiye temiz enerji potansiyelinin tamamını kullanmamaktadır. Bu potansiyelin tamamının kullanılması ile Türkiye ekonomisi ve halk sağlığı açısından olumlu sonuçlar alınacaktır.

Yumurta kabuğundan kalsiyum

Evde kendinizin hazırlayabileceği yumurta kabuğu tozundaki kalsiyumun biyo-yararlılığının (yani dolaşım sistemimize geçip fayda sağlayan kısmının) gıda saflığında ve arındırılmış ticari kalsiyum karbonatla eş değer veya daha iyi olduğunu biliyor muydunuz?

Kararmayan elma… GDO ürün yelpazesi genişliyor

Her geçen gün tüketiciler olarak daha da bilinçleniyor ve yediğimiz gıdaların içeriğindeki maddelerin sağlığımıza etkisini bilmek istiyoruz. Yediğimiz ürünler başkaları tarafından yetiştirip, toplanıp, işlenip, paketlenip, transfer ediliyor ve kentli tüketicilere ise sadece ürünü alıp hazırlamak düşüyor.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...

Nurettin Yüksel Kimdir? Profesyonel Besicilik ve Hayvancılık

Nurettin Yüksel Kimdir? Nurettin Yüksel, profesyonel hayvancılık alanında kendi yaptığı yem formülasyonları ile besicilikte önemli işlere imza atıyor.Besi hayvanlarının...

Air Anka Havayolları iş ilanları

İzmir merkezli kurulan hava kargo şirketi Air Anka Havayolları, pilot alımlarına başladı. Şirket, kaptan pilot, ikinci pilot, yükleme uzmanı...