Ana Sayfa Haber TVHB: “Corona virüs evcil hayvanlardan insanlara bulaşmaz”

TVHB: “Corona virüs evcil hayvanlardan insanlara bulaşmaz”

0
558
TVHB: “Corona virüs evcil hayvanlardan insanlara bulaşmaz”

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıkan 20 köpek hakkında yaptığı basın açıklamasında; “Öldürülme sebebi kesin olarak bilinmemekle birlikte bu vahşetin, Covid-19 hastalığının hayvanlardan insanlara bulaştığı yönünde kamuoyundaki yanlış bir algı sonucu gerçekleştirilmiş ise bu daha da vahimdir.” ifadelerine yer verdi.

Dün, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde boş arazide çuvalların içinde yaklaşık 20 ölü köpek bulunmasının ardından Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden (TVHB) konuya ilişkin yazılı açıklama geldi.

Yazılı açıklamada, haberin kendilerini derin bir üzüntüye sevk ettiğini belirten TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu; “Öldürülme sebebi kesin olarak bilinmemekle birlikte bu vahşetin, Covid-19 hastalığının hayvanlardan insanlara bulaştığı yönünde kamuoyundaki yanlış bir algı sonucu gerçekleştirilmiş ise bu daha da vahimdir.


Veteriner Hekimler olarak tekrar vurgulamak isteriz ki; Bugüne kadar yapılan bilimsel çalışmalarda Covid-19 hastalığının evcil hayvanlardan insanlara veya hayvandan hayvana geçtiğine dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Vatandaşlarımız kulaktan dolma bilgilere riayet etmemelidirler.” ifadelerini kullandı.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi olarak bu katliamı gerçekleştirenlerin kısa sürede bulunarak en ağır cezaya çarptırılmalarını ümit ettiklerini kaydeden Eroğlu, “can dostlarımızı zehirleyerek çuvallara koyan zihniyeti şiddetle kınıyoruz.” dedi.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz