22.3 C
Ankara
Cuma, Nisan 26, 2024

turşu

Pandemide asla yapmamanız gereken beslenme hataları

Pandemi sürecinde değişen beslenme rutinimizde yaptığımız bazı hatalı alışkanlıklarımız var ki bağışıklık sistemimizi güçlendirmek yerine tam aksine zayıflatabiliyor, hatta bazı önemli hastalıkların tetiklenmesine bile yol açabiliyor. Peki, pandemi sürecinde asla yapmamamız gereken beslenme hataları neler?

Probiyotikler solunum yolu enfeksiyonları riskini azaltıyor

Probiyotik içeriği yüksek gıdaların üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskini azalttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kenan Yıldırım, “Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak istiyorsak, bağırsaklarımızın en sevdiği yiyeceklerden turşu, kefir, tarhana, şalgam suyu ve boza gibi güçlü probiyotik kaynaklarını günlük tüketmeye özen göstermeliyiz” dedi.

Pandemide turşunun gücünden faydalanın!

Bir yandan Covid-19 enfeksiyonu, bir yandan mevsimsel hastalıklar derken bağışıklık sisteminin güçlü olması her zamankinden çok daha önemli. Turşu ise lezzetli olduğu kadar bağışıklığı güçlendirmeye katkı sağlamasıyla da öne çıkan besinler arasında yer alıyor.

Koronavirüse karşı “doğru ve dengeli” beslenme kalkanı

Koronavirüsle mücadelede alınacak önlemlerin yanı sıra dengeli ve doğru beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için tavsiyelerde bulunuyor. Uzmanlar, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için demir, çinko, Omega 3, B12, probiyotik ve sirke kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Sağlık deposu ancak tüketiminde dikkatli olmak gerekiyor!

Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has lezzetiyle sağlık kaynağı olan turşu, soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden. Evde cam kavanozda ve uygun koşullarla yapıldığında sağlık için de son derece yararlı. Ancak uzmanlar, içeriğindeki yüksek oranda tuz nedeniyle turşunun her gün ve aşırı miktarda yenilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

2020 Yılının 10 Beslenme Trendi

Dünya takip edemediğimiz bir hızla değişip gelişirken birçok alanda yeni trendler oluşuyor. Elbette en temel ihtiyaçlarımızdan biri olan beslenme de bu değişime ayak uyduruyor. Farklılaşan yaşam koşullarının beslenme alışkanlıklarımızın belirlenmesinde önemli rol oynadığı günümüzde, uzmanı, yeni yılın beslenme trendlerini sıraladı.

Biber turşusunun püf noktaları

Mevsimin sonbahar olmasıyla birlikte mutfaklarda turşu yapmak için hazırlıklar başladı. Güçlü probiyotik yapısıyla kış boyu koruma sağlayabilen, muhteşem biber turşusu tarifi için “Yıldızlı Tarifler” kitabının yazarı Yıldız Öz Samaha turşu ipuçlarını paylaştı.

Bağırsak floranızı ev yapımı turşuyla onarın

Düzensiz beslenmek, asitli, şekerli içecekler içmek ve stres bağırsak sağlığını bozarak birçok hastalığa neden oluyor. Evde yapılan doğal ve probiyotik açısından zengin, turşu gibi fermente gıdalar tüketmek bozulan bağırsak duvarını hem onarıyor hem de güçlenmesini sağlıyor.

Bağırsak dostu iyi bakterilerle kışa sağlam girin

Günümüzde hepimiz iyi bakterilere ve probiyotiklere daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Prof. Dr. Murat Baş, özellikle yaklaşan kış aylarında bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekleyen iyi bakteriler ve probiyotiklerin, düzenli kullanıldığında hem yetişkinler hem de çocukların sağlıklı gelişimi için kilit bir rol oynadığını söylüyor.

Turşu ihracatında hedef 200 milyon dolar

Türkiye, 2018 yılının Ocak – Eylül döneminde 98 ülkeye 151 milyon dolarlık turşu ihraç etti. Hedef ise yılsonuna kadar ihracatı 200 milyon dolara yükseltmek…
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img