4.6 C
Ankara
Salı, Mart 19, 2024

NBŞ

2021/2022 pazarlama yılı şeker kotaları belirlendi

2021/2022 pazarlama yılı şeker kotaları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararına göre, şeker sektöründe 2020/2021 pazarlama yılı için ülke toplam A kotası 2 milyon 700 bin ton olarak belirlendi.

“Teklif kanunlaşırsa, nişasta bazlı şurubun kanserojen olduğunu ifade etmek suça dönüşüyor.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde, gıdada taklit, tağşiş yapanları cezalandırma yerine toplumu bilinçlendirmeye çalışanları suçlu ilan etmek gibi bir yaklaşım olduğunu savunarak, "Teklif kanunlaşırsa, nişasta bazlı şurubun kanserojen olduğunu ifade etmek suça dönüşüyor." dedi.

Samsun’da 15 yılda şeker pancarı üretimi 430 bin tondan 66 bin tona geriledi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun’da şeker pancarı üretiminin 2004 yılında gerçekleşen 110 bin 330 dekar alanda 430 bin 574 ton üretimden, geçen yıl 12 bin 728 dekar alanda 66 bin tona gerilediğini açıkladı.

Etikette şeker uyarısı için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, hazır ambalajlı gıdaların ambalajlarında, anlaşılabilir ve görülebilir şekilde, gıdada kullanılan şekerin miktarı ile elde ediliş kaynağının belirtilmesinin zorunlu hale getirilmesi, bu zorunluluğa uymayanlar hakkında idari para cezası verilmesi hususunda yasa teklifi verdi.

Özelleştirilen şeker fabrikalarında 5 kampanya dönemi boyunca üretim zorunlu

Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanı Mehmet Hasdemir, özelleştirilen fabrikalarda mevcut çiftçilerle asgari 5 kampanya dönemince pancar üretim sözleşmelerinin devam etme zorunluluğunun getirildiğini, bu nedenle fabrikaların pancar üretiminden elde edilen ürünleri işleme ve şeker üretme zorunluluğu bulunduğunu kaydetti.

Şeker Tebliği taslağı ile bazı şeker türlerinin isimleri güncelleniyor…

Şeker Tebliğ Taslağı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 09 Ağustos 2018 tarihinde görüşe açıldı. Bu taslak yürürlüğe girdiği zaman 23 Ağustos 2006 tarihinden beri yürürlükte olan  “Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği” yürürlükten kalkmış olacak.

NBŞ, Allah’ın cezası Trump, dolar, iş dünyası vs.

Dünyada safların yeniden belirlenme süreci, özellikle Türkiye açısından uzun zamandır devam ediyor. Elbette verilecek kararın getireceği riskler olacaktı, şimdi onlarla yüzleşiyoruz. Kötü olan şu ki bugünlere kendimizi ekonomik olarak hazırlamadık ama garip bir şekilde hazır olduğumuza da inandık. Bugün, fazlaca hırpalanmamızın sebebi budur.

Şeker kotalarında Cumhurbaşkanlığı dönemi

Şeker kotalarını belirleyen ilk Cumhurbaşkanlığı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, Türkiye şeker sektöründe 2018/2019 pazarlama yılı ülke toplam A kotası 2,7 milyon ton, nişasta bazlı şeker kotası ise ülke toplam A kotasının yüzde 5’i oranında 135 bin ton olarak belirlendi.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan ağır tepki: “NBŞ lobisinin benim ülkemden defolup gitmesini istiyorum”

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine en sert tepki Türk-İş’ten geldi. Birinci önceliklerinin şeker fabrikalarının bacasının tütmesi olduğunu söyleyen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “NBŞ lobisinin benim ülkemden defolup gitmesini istiyorum” dedi.

Pankobirlik: “Fabrikalar çiftçi kuruluşlarına işletme devri yöntemiyle özelleştirilsin”

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin mümkün olduğunu ancak varlık satışı yönteminin özelleştirme için tek yol olmadığını belirten Pankobirlik; fabrikaların çiftçi kuruluşlarına işletme devri yöntemiyle özelleştirilmesinin daha doğru bir metot olduğu görüşünde. Çiftçi kuruluşları eliyle yönetilen 5 fabrikanın ülke ekonomisine katkılarına dikkat çeken Birlik, konuya ilişkin görüşlerini 6 maddede kamuoyu ile paylaştı.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img