23.8 C
Ankara
Perşembe, Nisan 25, 2024

küresel gıda fiyatları

Küresel gıda fiyatları yükselişini 11’inci ayda da sürdürdü

Küresel gıda fiyatları yükselişini 11’inci ayda da sürdürdü

Küresel gıda fiyatları artmaya devam ediyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) bugün yayınladığı rapora göre, küresel gıda emtia fiyatları Mart ayında da yükselerek arka arkaya onuncu kez artmış oldu.

Küresel gıda ürünlerinde fiyat artışları hız kesmiyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) bugün yayımlanan Şubat raporuna göre küresel gıda fiyatları üst üste dokuzuncu ayda da yükselişini sürdürdü. En yüksek fiyat artışı bitkisel yağlar ve şekerde gerçekleşti.

Küresel gıda fiyatlarındaki yükseliş Ocak ayında hız kazandı

Küresel gıda fiyatları, Ocak ayında aylık yüzde 4,3 artarak Temmuz 2014’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

‘FAO Küresel Fiyat Endeksi’nde sert yükseliş.

Kasım ayında küresel gıda ürünleri fiyatlarında, son 6 yılın en yüksek değerleri görüldü. FAO ayrıca daha önce yaptığı tahıl üretimi tahminlerini de aşağı çekerek 45 ülkenin gıda konusunda dış yardım ihtiyacının sürdüğünü açıkladı.

Küresel gıda fiyatları son 5 aydır artmaya devam ediyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün raporuna göre, küresel gıda fiyatları, tahıllar, şeker, süt ürünleri ve bitkisel yağlar başta olmak üzere Ekim ayında art arda beşinci ayda da artmaya devam etti.

Küresel gıda fiyatları Ağustos’ta arttı

En çok işlem gören gıda ürünlerinin uluslararası fiyatlarını izleyen FAO Gıda Fiyat Endeksi, Ağustos ayında ortalama 96.1 puanla bir önceki aya göre %2 arttı ve Şubat 2020’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Küresel Gıda Fiyatları Temmuz ayında yükseldi

BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün Gıda Fiyat Endeksi, Haziran'a göre yüzde 1.2 artarak, Temmuz ayında ortalama 94.2 puan oldu. Bu oran Temmuz 2019'dan yaklaşık yüzde 1.0 daha yüksek.

Küresel gıda fiyatları yüzde 2,4 arttı

Haziran’da küresel gıda emtia fiyatları bitkisel yağlar, şeker ve süt kotasyonlarındaki sıçrama ile yılın başından beri ilk kez yükseliş gösterdi. En çok işlem gören gıda ürünlerinin uluslararası fiyatlarını takip eden FAO Gıda Fiyat Endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2.4 artarak, 93.2 puan ortalamasında seyretti.

Küresel gıda fiyatları Mart’ta yüzde 4,3 geriledi

Küresel gıda fiyatları çoğunlukla COVID-19 salgının etkilerine bağlı talep tarafı daralmaları, hükümetlerin sağlık krizine cevap vermek yürürlüğe koydukları kısıtlamalardan oluşan ekonomik yavaşlama beklentileri ve küresel petrol fiyatlarındaki gerileme ile Mart ayında keskin bir düşüş yaşadı.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img