21.7 C
Ankara
Cuma, Nisan 19, 2024

kötü beslenme

Dünya nüfusunun dörtte birinin gıdaya düzenli erişimi yok!

FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, dünyadaki açlığın 2014 yılından bu yana kademeli olarak arttığını, 2019 yılında dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birinin güvenli, besleyici ve yeterli gıdaya düzenli erişiminin olmadığını söyledi.

BM: 2030 yılına kadar açlığa son hedefine ulaşabilmek zor!

Birleşmiş Milletler’in (BM) beş önemli kurumunun başkanı, Dünyanın açlığa, gıda güvensizliğine ve kötü beslenmeye son vermeyi taahhüt etmesinden tam beş yıl sonra, 2030 yılına kadar bu hedefe ulaşmak için hâlâ hedefin çok uzağında olunduğu konusunda uyarıda bulundu.

Teknoloji çocuklarda kamburluk yapıyor

Çocuklardaki postür bozukluğu günümüzde en çok teknolojiye bağlı olarak gelişiyor. Bilgisayar, tablet, telefon başında geçirilen süre ile doğru orantılı olarak çocuklarda postür bozukluğu görülme sıklığı arttı.

Kötü beslenme postürü etkiliyor

Çocukların yüzde 38’inde postür bozukluğu görülüyor. Çocukluk çağında postür bozukluğunun pek çok nedeni arasında beslenme kaynaklı problemler de yer alıyor. Kötü beslenme ile gelen obezite, özellikle ayak basış problemleri yaşanmasına neden oluyor.

Bağışıklık sisteminizi 10 adımda güçlendirin

Mevsim değişikliği, stres, dengesiz beslenme, uykusuzluk gibi birçok neden bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açabiliyor.

Kötü Beslenme Alışkanlıkları Reflü Sebebi

Midenin aşırı doldurulması ve özellikle dolu mide ile yatma, yağlı-kızartmalı yemekler, acele yemek yeme, salçalı-soslu besinler, fazla kahve ve gazlı içecekler tüketimi gibi alışkanlıklar, Reflü hastalığının önemli sebepleri arasında yer alıyor.

FAO: Kötü beslenmenin şekli değişti

FAO’nun besin enerjisi arzı ve yetersiz beslenme göstergelerini incelediği yeni raporu, aşırı kilo ve obezite ile bunların getirdiği hastalıklara dikkat çekiyor.

Sık seyahat edenlere beslenme önerileri

Çok seyahat eden, iş yoğunluğu fazla, sürekli stres altında olan kişilerin düzensiz ve kötü beslenmesi durumunda fazla kilolar kaçınılmaz oluyor. Özellikle yolculukta normalde yediklerimize göre çok daha fazla yiyoruz. “İster tatil, isterse iş için olsun bu süre içerisinde kendimizi özgür hissedip birçok şeyi yemek istiyoruz.” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler, sık seyahat eden kişiler için önerilerde bulundu.

Kötü beslenme “yeni normal” mi?

2016 Küresel Beslenme Raporu, pek çok ülkenin sergilediği iyi yöndeki gelişmelere karşın, dünya genelinde hem yetersiz beslenme hem de obezite düzeyinin yüksek bir seviyeye ulaştığını gözler önüne seriyor.

Sağlıklı Yaşam İçin Ne Yapmıyoruz?

Sağlıklı yaşamak kadar güzel bir şey var mı? Elbette yok! Dünyayı görmek, paylaşmak, mutlu olmak, üretken olmak, sağlıklı ve uzun yaşamak, hepimizin temel arzusu. İnsanlarla konuşurken, sağlıklı yaşamın sadece sağlıklı gıdalarla beslenme olarak algılandığını görüyorum. Resmin başka bir boyutu göz ardı...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img