21.7 C
Ankara
Cuma, Nisan 19, 2024

KDV

İhracatçılardan dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına getirilen yasağa tepki

20 yıl sonra dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına getirilen yasak sektörde büyük infiale yol açtı. Alınan yanlış karardan acilen dönülmesi istenen EZZİB açıklamasında; “Fiyatlar düşürülmek isteniyorsa KDV yüzde 1’e çekilsin” ifadelerine yer verildi.

Besici para kazanamıyor, vatandaş pahalı et tüketiyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Besici para kazanamadığı için hayvancılığı bırakıyor, vatandaş pahalı et tüketmek zorunda kalıyor. Aracılar ise kazançlarından taviz vermiyor” dedi.

Tezel: “Sanayicinin maliyet artışı yüzde 30’un üzerinde”

SETBİR Başkanı Tarık ​Tezel, enerji, ambalaj, işçilik, uluslararası emtia piyasaları ve diğer endüstriyel girdiler ile birlikte satış daralmasının yarattığı finansman maliyetleri de göz önüne alındığında, et ve süt sanayinde maliyet artışının yüzde 30’un üzerinde olduğunu belirtti.

TPF: Yüzde 1 ile giriş yapan ürün yüzde 1 ile satılsın!

TPF Başkanı Ömer Düzgün, KDV tedarik oranı ile satış KDV’si arasındaki farklılığın giderilmesi gerektiğini belirterek; “Sebze – meyve, kırmızı et, kuruyemiş, bakliyat, zeytin ve zeytinyağı gibi temel gıda ürünleri, üreticiden mağazalarımıza yüzde 1 KDV oranı ile alınırken yüzde 8 KDV oranı ile satışının yapılması hem firmalarımızın hem de tüketicinin mağduriyetine yol açmaktadır.” dedi.

İhracatçılardan vergi borçları yapılandırılsın çağrısı

Egeli ihracatçılar pandeminin oluşturduğu ekonomik yıpranmadan hızlı bir şekilde çıkılabilmesi için vergi borçlarının yapılandırılmasının şart olduğu görüşünde.

THD: “Türkiye’de tüketiciler adına güzel şeyler söylemek mümkün değil. ”

Tüketicilerin satın alma gücünün hızla eridiğine dikkat çeken Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar; “Toplumun yüzde 80’den fazlası açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Gıda, su, elektrik ve doğal gazdan alınan KDV sıfırlansın” açıklamasında bulundu.

Hacıince: “Ucuz etin çözümü ithalat değil!”

Hacıince Entegre Et Tesisleri Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, et ve canlı hayvan ithalatıyla fiyat istikrarının sağlanamadığını söyledi. Hacıince; “Et fiyatında istikrar için ithalat yerine, yerli üretime destek zorunludur. Son günlerde dövizde yaşanan artış da ette ithalatın çözüm olmadığını gösterdi” dedi.

Cumhurbaşkanı adaylarına et ve süt sektörü için 10 öneri

SETBİR Başkanı Tarık Tezel, Cumhurbaşkanı adaylarına seslendi: “Sütte ve kırmızı ette 10 görevi yerine getirin, 2023'te 10 hedefi yakalayalım.”

Türkiye’deki iflas oranı 2018’de yüzde 4 düşecek

Küresel olarak iflaslarda 2017 yılında yüzde 1’lik artış gerçekleşti. Bu yıl için yüzde 1 oranında düşüş bekleniyor. Türkiye’deki iflaslarda ise 2018 yılında yüzde 4’lük bir düşüş olacağı tahmin ediliyor. Çin yüzde 10, İngiltere ve Fas yüzde 8, Romanya yüzde 7 ve Polonya yüzde 5 ile 2018’de iflaslarda en şiddetli artışı yaşayacak ülkeler arasında yer alıyor.

Zeytin ve zeytinyağında tarihi rekolte beklentisi

Zeytincilik Sektörü, 2017/18 sezonunda tarihi rekolte beklentisi içerisinde. Rekolte rakamları resmi olarak açıklanmasa da, Zeytincilik Sektöründe 280 bin ton zeytinyağı ve 450 bin ton sofralık zeytin rekoltesi bekliyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img