20.2 C
Ankara
Perşembe, Mart 28, 2024

glikoz

“14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi kararının iptalini bekliyoruz”

Ziraat Odaları, çiftçi örgütleri, işçi örgütleri ve tüketici derneklerinin şeker fabrikalarının özelleşmesine karşı olduğunu söyleyen TZOB Genel Başkanı Bayraktar, “Hükümetimizden çiftçi ve işçileri memnun etmesini, Türkşeker bünyesinde bu fabrikaların üretime devam etmesini istiyoruz” dedi.

‘Yerli ve milli’ nişasta bazlı şeker üreticilerinden adil kota talebi

Sektördeki NBŞ üretim ve ticaret kotasının neredeyse tamamen ABD merkezli şirketlerin tekeline bırakıldığını söyleyen Anadolu Nişasta ve Glikoz Sanayicileri Derneği (ANGSAD) Başkanı Mehmet Mesut Çakmak, Hükümetten NBŞ sektörüne tahsis edilen kotanın yerli ve milli üretim yapan üyelerini de kapsamasını ve kotanın, kanunlar çerçevesinde kurulmuş olan ve faaliyet gösteren tüm üreticilere eşit bir şekilde dağıtılmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu: “NBŞ kotası arttırılmamalı, gıdalarda kullanımı sınırlandırılmalı, sıkı denetim getirilmeli”

T.C. Sağlık Bakanlığı “Nişasta Bazlı Şekerlerin (NBŞ) Sağlığa Etkileri” Hakkında Bilim Kurulu Raporu bugün açıklandı. Raporda; yapılan değerlendirmeler ışığında Bilim Kurulu’nun “Halen %10 olan NBŞ kotasının (üretiminin) artırılmaması ve gıdalarda kullanımının sınırlandırılarak sıkı denetiminin sağlanması” önerisine yer verildi.

Ballı günler başlıyor!

80 ildeki birlikleri ve 58 bine yakın üyesiyle Türkiye’de arı ve arıcıların temsil edildiği tek sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği İstanbul’a çıkartma yapıyor.

Yüksek Fruktoz Tüketimi Kansere Neden Olur mu?

Fruktoz, çoğu meyvenin bileşiminde bulunan ve batı tarzı diyetlerde yüksek tüketimi olan doğal bir şekerdir. Eşit miktardaki glikoz ya da sükroza göre daha tatlı tadı olan ve çoğunlukla şekerli besinlerde ve içeceklerde kullanılan bir şekerdir.

Umut Oran: “Şeker pancarı tarımı ve pancar şekeri sanayinin ölüm fermanı”

CHP Milletvekili Umut Oran, Hükümetin, Şeker Kanunu’nda değişiklik öngören düzenleme ile “kota kıyağı” getirerek çok uluslu bir iki firmaya daha çok para kazandırdığını belirterek, "Milyonlarca Türk insanının sağlığını tehlikeye atan adeta 'cinayet düzenlemesi'ne hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.

Tatlı krizine mi giriyorsunuz?

Yeterli enerji ve besin ögelerini alamıyor, uzun süre aç kalıyor, yanlış diyetler uyguluyor ve öğünlerinizi düzenli tüketmiyorsanız, tatlı krizine girebilirsiniz. Çok sık tatlı tükettiğinizde de tatlıya olan eğiliminiz artabilir.

Recep Konuk sert konuştu: “İtibar suikastı yapmaya çalışıyorlar”

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker'in büyümesinden rahatsız olan bazı mihrakların dedikodudan, tezvirattan medet umduğunu ve kuruma itibar suikastı yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Tatlandırıcı kullanımının sağlık üzerine etkileri

İlk tatlı tadı ile tanışmamız doğar doğmaz anne sütü almamızla başlar. Bebekler tatlı tadına karşı haz verici uyaranlar gösterirler. Anne sütünden sonra başlanan tamamlayıcı besinlerin sükroz içeriği bebeğin ileriki yaşamında bu tadı daha çok seçmesine neden olabilmektedir. Ancak, erken sükroza başlamak gelecekte, obezite gibi gibi gün geçtikçe görülme sıklığı artan hastalıklar için risk etmeni olabilmektedir.

Bal üreticileri “sahtekar” olarak anılmaktan rahatsız!

Bal ve arı ürünleri üreticileri sürekli “sahtekar” olarak anılmaktan son derece rahatsız. Bu imajdan kurtulmak için bal üreticileri tüketici ile buluşmaya hazırlanıyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img