9 C
Ankara
Salı, Nisan 16, 2024

Ekonomist

Sodexo İngiltere’ye Türkiye’den Kadın CEO

Sodexo Türkiye Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Burçin Ressamoğlu, Sodexo İngiltere’nin İcra Kurulu Başkanı olarak atandı.

İşte ‘Yılın İş İnsanları’

Ekonomist Dergisi tarafından her yıl düzenlenen “Yılın İş İnsanları Ödül Töreni”nin 26’ıncısı, Türk Telekom’un ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç gibi iş dünyasının önemli isimleri çeşitli kategorilerdeki ödüllerin sahibi oldu.

Molinas: “İyi bir dünya için iyi bir şirket lazım.”

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer alan Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, şirketlerin sadece hissedarları için değil aynı zamanda tüketici için, doğa için, toplumlar için de değer yaratması gerektiğini belirtti.

Ciroda büyüdü, üç basamak ilerledi

2015 yılında 562 milyon 589 bin TL tutarında ciro rakamına imza atan Oba Makarna, “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması’nda 83. sıraya yükselerek, başarı grafiğini sürdürdü.

Anadolu’nun istihdam yıldızları belli oldu

13’üncü “Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması” sonuçlarına göre istihdamını en çok artıran 5 şirket sırasıyla, Kayseri Metal Center Sanayi, Harput Tekstil Sanayi, Durum Gıda, Penguen Gıda ve Kipaş Kağıt oldu.

Anadolu’nun en büyükleri ödüllerini aldı

Anadolu’nun en büyük 5 şirketi sırasıyla Tiryaki Agro Gıda Sanayi, Tosçelik Profil, Yıldız Entegre Ağaç Sanayi, ETİ Gıda ve Sarkuysan Elektrolitik Sanayi oldu.

Oba Makarna En İyi Anadolu Markası

Oba Makarna, Capital ve Ekonomist dergilerinin her yıl düzenlediği Anadolu Markaları Ödül Töreni’nde bu yıl “Tarım-Gıda İmalat Kategorisi”nde üçüncülüğe layık görüldü.

“Anadolu Markaları Yarışması” sonuçlandı

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Anadolu Markaları Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Tarım-Gıda Kategorisi'nde, Ulusoy Un birinci, İpek Hanım'ın Çiftliği ikinci, Oba Makarna üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülü Estuz'a verilirken, Dijital Dönüşüm Ödülü ise Şimşek Bisküvi’nin oldu.

Anadolu 500 güç kaybetti

"Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasının 2015 yılı sonuçlarına göre, Anadolu 500’ün toplam cirosu reel olarak yüzde 1,9 küçüldü. Geçen yıl Anadolu 500’ün ihracatının yüzde 16,2 gerilemesi ise hem karlılığa hem de istihdama olumsuz yansıdı.

“80 yılın en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıyayız”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, küresel ekonominin 80 yılın en karmaşık krizi ve kriz sonrasındaki şokları ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img