19.8 C
Ankara
Cuma, Mart 29, 2024

biyoçeşitlilik

“Arı varsa hayat var!”

“Arı varsa hayat var!”

İzmir’de Kurt görüntülendi

İzmir’in doğayla uyumlu Kadim Üretim Havzaları’nın tespit edilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, İzmir’de bir kurt kayıt altına alındı.

ESA astronotu Thomas Pesquet, FAO İyi Niyet Elçisi seçildi

FAO Genel Direktörü QU Dongyu, Avrupa Uzay Ajansı Astronotu Thomas Pesquet’i FAO iyi niyet elçisi olarak seçti. Fransız astronot, iklim değişikliği ve tarım-gıda sistemlerimizin dönüştürülmesi konusunda eyleme çağrı yapacak.

Endemik bitkiler laboratuvarda çoğaltılıyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında Elazığ’da kurulan Doku Kültürü Laboratuvarı ve Sera tesisinde endemik bitkilerin çoğaltılması sağlanıyor.

THD: ”Kullanıp atmayın, yasaklayın!”

Tüketici Hakları Derneği (THD), gıdada, suda, havada mikro ve nano plastiklerin bulunduğunu belirterek, kullanılıp atılan plastiklerin tüm canlılar için büyük bir tehlike olduğuna dikkat çekip, yasaklanmasını istedi.

Kuraklık arıcılık sektörünü de vuruyor

Bu yıl Türkiye’de yaşanan kuraklık, arıcılık sektörü için büyük tehlike arz ediyor. Çiçeklenme zamanında bitkilerin susuz kalması arıların bal yapma oranında düşüşe ve toplu arı ölümlerine neden oluyor.

Biyoçeşitlilik ve pandemiler arasında güçlü bir bağlantı var

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), 5 Haziran Dünya Çevre Günü açıklamasında biyoçeşitlilik ve pandemiler arasındaki güçlü bağlantıya dikkat çekti. Açıklamada, “COVID-19 sorunu da bunun bir parçası olarak düşünülmelidir.” ifadelerine yer verildi.

Kestane üreticilerinin kabusu gal arıları ile biyolojik mücadele

Halk arasında ‘Katil arı’ olarak bilinen gal arıları ile ilgili bir açıklama yapan Orman Genel Müdürlüğü, özellikle kestane ağaçlarını hastalıklara karşı dayanıksız hale getiren bu canlılar ile mücadele için doğal düşmanı Torymus sinensis Kamijo böceğinin üretilerek, yoğun olan bölgelere salındığını bildirdi.

13 bin 409 bitki ve hayvan türü envantere alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi (UBENİS), kapsamında 853 bine yakın gözlem noktasından yapılan tespitlerle 13 bin 409 bitki ve hayvan türü envantere alındı.

Dünya Yaban Hayatı Günü’nde TVHB’den zoonotik salgın açıklaması

TVHB Başkanı Ali Eroğlu: “En son Çin’de ortaya çıkan koronavirüsü salgını gibi zoonotik salgınlar öncesinde alınması gereken tüm koruyucu önlemler de Veteriner Hekimlerin kontrolü altında olmalıdır. Çin yetkililerinin ‘Veteriner Teşkilatımızı ve önlemlerimizi gözden geçirmeliyiz’ şeklindeki açıklamaları da bu konuda tüm yetkililerin dikkate alması gereken bir mesajdır.”
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img