20 C
Ankara
Perşembe, Mart 28, 2024

akciğer

Her 22 saniyede 1 kişi veremden hayatını kaybediyor!

Dünyada her yıl 10 milyon yeni veremli hasta ortaya çıkıyor. Yetersiz beslenme, sigara kullanımı, diyabet, HIV enfeksiyonu, verem için risk faktörleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Akciğerinizi bu besinlerle güçlendirin!

Covid-19 pandemisinde yapılan çalışmalar, koronavirüsün solunum sistemimizin en önemli organı olan akciğerler üzerinde tutuluma yol açarak nefes darlığı, solunum yetmezliği ve zatürre gibi önemli sorunlara yol açtığını gösteriyor. Bu nedenle akciğer fonksiyonunu güçlendirmek bu pandemide ayrı bir öneme sahip.

Zatürre ve aşısı ile ilgili 10 soru 10 cevap

Coronavirus salgınının hız kesmediği bugünlerde, sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte grip ve zatürre vakalarının da Coronavirus vakalarına ekleneceği ihtimali uzmanları korkutuyor. Tüm dünyayı sarsan COVID-19 salgınına, grip ve zatürre salgınlarının da eklenmemesi için aşı olunması gerektiğini vurgulayan bilim adamları, özellikle de zatürre aşısına dikkat çekiyor. Peki, zatürre aşısını kimler yaptırmalı? Bu aşı Coronavirus’ten de korur mu?

Kalp hastaları ve koronavirüs

Koronavirüsün ana hedefi akciğerler olsa da tüm vücudun oksijen ihtiyacını karşılamak için kalp önemli bir efor harcıyor. Akciğerin enfeksiyona bağlı yükü arttığında kalp sorunu olanlar bu artan eforla mücadele etmekte zorluklar yaşıyor.

COVID-19’a karşı akciğerleri geliştirmenin 4 etkili yolu

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan Covid-19’a karşı bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini hemen hepimiz biliyoruz. Peki, virüsle mücadelede akciğer kapasitesinin de çok önemli olduğunu biliyor muydunuz?

Türkiye’de her gün 450 kişiye, yılda ise 164 bin kişiye kanser tanısı konuyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre; her yıl yaklaşık 9.6 milyon insan, kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Ülkemizde ise her gün 450 kişi, yılda ise 164 bin kişi kanser tanısı alıyor.

Asit yağmuruna karşı hangi önlemleri almalıyız?

İstanbul’a asit yağmuru yağacağı yönündeki haberler üzerine TÜSAD bir açıklama yaptı. Hava kirliliğini oluşturan ince tozların sağlık açısından tehlikeli olduğuna dikkat çekti, başta kronik kalp ve akciğer hastaları olmak üzere herkesi uyardı.

Alerjik astımın 5 belirtisine dikkat!

Bahar aylarında polenlerin çoğalmasıyla birlikte alerjik astımı olan kişileri zor bir süreç bekliyor. Ancak alerjik astımın polen dışında birçok tetikleyici faktörü bulunuyor.

Yaşamın Şifreleri Genlerimizde Saklı

Nutri-Genetik ve Kişiye Özel Tıp Derneği Başkanı Dr. Serdar Savaş: “Artık kalp krizi, yüksek tansiyon, diyabet, akciğer, mide, kalın barsak, prostat, meme, rahim, yumurtalık, pankreas, böbrek, cilt, mesane kanserlerinin, Alzheimer hastalığının, kemik erimesinin genetik temellerini analiz ederek her birimizin bu hastalıklara yönelik olarak taşıdığı riskleri öngörmek mümkün.”
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img